Bir deprem ülkesi olarak tanımlanan Türkiye’de yaşanan her depremden sonra imar afları gündeme geliyor. 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yaşanan 7,7’lik ve Elbistan ilçesinde yaşanan 7,6’lık depremlerin ardından da en çok konuşulan konulardan birisi imar affı oldu. 

Evet gerçekleri konuşma zamanı kim ne için ne sebeple bu kadar enkaz altında kaldılar kim biliyor neden bu yapılar depreme dayanıklı yapılmadı yapılan yapıları niçin denetlenmedi yerel yönelimlerin hatalarını niçin bu halk çekiyor? Niçin bu müteahhitlere destek veriliyor yanlış yapanlar neden hak ettiği cezayı çekmeden çıkıyor? 

Son İmar Affından 7 Milyonun Üzerinde Konut ve İşyeri Yararlandı

İmar barışı adı altında kaç bina bu barıştan yararlandı bu binaların kaç tanesi bu 10 ili etkileyen depremde yıkıldı ağır hasar aldı , bir çok kişi biliyor ki imar barışından yararlanan bütün binalar kaçak ve fazla kat çıktıkları için ruhsat alamadılar bir gün bu hükümet elbette bizi af edecek dediler ve hükümetin seçin kazanmak için halkı kandıranları af etmesi büyük bir enkaz bıraktı bunun suçlusu kim kaçak ve yetersiz bina yapan methettiler mi yok buna göz yuman hükümet mi ,yoksa belediye yetkilileri mi sizce suçlu kim dersiniz?

Maalesef sonuç ortada 10 yıl içinde bu ileri yeniden inşa etmek dahi zor bir durum bu insanların her şeyini ellerinden alan bu deprem kaç yuvaları yıktı bu sonuca bu af etmeye değer miydi sizce maalesef başımız bireyler gelince akıllanırız diye düşünüyoruz ama maalesef yine akıllanmıyoruz bu sebeple artık uyanma zamanı bilgili bilinçli insanların bu işe el atma zamanı gelmiştir.

Cemaat mantığıyla devlet yönetenlerin ahbap dost ilişkisiyle işe alım yaparsanız olacağı bu oluyor işin uzmanı durukken bu benim kardeşimin oğlu, bu benim dayımın oğlu, bu bizim cemaatten, yok bu bizim partiden, diyerek birçok liyakatli olmayan insanları işe alırsanız sonuçlarına böyle katlarısınız bana dokunmayan yılan bin yaşasın derseniz bir gün gelir o yılan senide sokar, akıllı olma zamanı geldi bireylerin değişmesi gerektiğini düşünüyoruz.

2018 İmar Barışı Kapsamında Yaklaşık 6 Milyon Konut Yapı Kayıt Belgesi Aldı 

Sürekli imar barışından nasıl yaralanırım derken al sana imar barışı altında kaldığın yetmiyor muş gibi ekonomik olarak ’ta ülkeyi ne hala düşürüyor tek kendini düşünme dönemi bitti halk olarak bu ülkenin tüm fertlerini düşünmek gerekiyor.