Son dönemde özellikle 1 milyon TL’nin altında olan konutların ilgi çektiğini belirten Endeksa.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt,  “Elindeki parayı değerlendirmek isteyenler daha uygun fiyatlı olan arsa ve tarlaları yatırım aracı olarak seçiyor. Fiyatlar yüksek olduğundan yatırımcı arsalara ve tarlalara yöneldi. Çanakkale, şu an arsa alımında oldukça popüler ve fiyatlar da hızla yükseliyor. Çanakkale genelinde konut imarlı arsalar, son 1 yılda %49, 4 yılda ise %136 artış gösterdi. Konut fiyatlarında ise yıllık artış %102, 4 yıllık artış ise %197 seviyesinde.” dedi. 

Çanakkale Boğazı'na inşa edilen ve 18 Mart 2022’de hizmete girecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Çanakkale’ye olan ilgiyi artırdığını da sözlerine ekleyen Öğüt, “Dövizdeki dalgalanma nedeniyle yatırımcılar gayrimenkulü güvenli bir liman olarak görüyor. Gayrimenkulde, 1 milyon TL’nin altında fiyatlananlar hemen alıcı buluyor. Bunun içinde konut da var. Ama daha ziyade tarlalar ve arsalara da rağbet söz konusu. Arsa fiyatları nispeten yüksek olduğundan tarlalara yönelenler oldu. ‘Tarla üzerine bir kulübe yapar yaşarım’ diyenler de buralara yöneliyor. Aynı zamanda döviz karşısında ne yapacağını bilemeyenler arasında, ‘300-400 bine ufak da olsa bir arsa ya da tarla alayım’ düşüncesiyle yatırımlarını bu alanlara kaydıranlar da var. 

Yeni tercih sebebi olan Çanakkale, şu an arsa alımında oldukça ilgi çekiyor. Hem yazlık bölge olması hem de açılacak köprüyle birlikte daha çok değerlenecek olması ilgi çekme nedenleri arasında yerini alıyor. Tekirdağ, Edirne ise tercih edilen diğer bölgeler. İstanbul'a hem ulaşım açısından yakın olduğu için tercih ediliyor, hem de fiyatları nispeten uygun. Muğla, Bodrum, Çeşme ve İzmir ise, İstanbul'un biraz daha üzerinde fiyatlara sahip. Karadeniz ya da alt taraflarda denize yakın bölgelere ilgi yüksek ve buralarda da fiyatlar diğer bölgelere de göre daha yüksek” şeklinde konuştu. Gayrimenkulün hala en önemli yatırım aracı olarak görüldüğünü de ifade eden Öğüt,  “Gayrimenkul ani yükseliş ya da ani inişleri olan bir pazar değil. Altına, dövize göre daha istikrarlı, uzun vadeli ve güvenilir duruşa sahip.” diyerek sözlerini tamamladı.