Son zamanlarda yapay zeka yatırımıyla ünlenen Microsoft'un kurucusu Bill Gates, yapay zekalı sohbet robotlarının sadece 18 ay içinde çocukların okumayı öğrenmelerine ve yazma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacağını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Bill Gates, yapay zeka öğretmenlerinin insan öğretmenleri kadar maliyetli olmayacağını belirti. Ayrıca bu teknolojinin ilerleyen zamanlarda dünyadaki eşitsizlikleri de azaltacağını söyledi.

yapay zeka öğretmenler

Gates, San Diego'daki ASU+GSV Zirvesi'nde yapay zekanın "herhangi bir insanın yapabileceği kadar iyi bir öğretmen olacağını" söyledi.

ÖNÜMÜZDEKİ 18 AY DÖNÜM NOKTASI OLARAK GÖRÜLÜYOR

İnsanlara bunu hatırlatan Bill Gates, bugünün sohbet robotlarının "okuma ve yazma konusunda inanılmaz bir akıcılığa" sahip olduğunu söyledi.

Gates, bunun yakında öğrencilerin kendi okuma ve yazmalarını teknolojinin daha önce hiç yapmadığı şekilde geliştirmelerine yardımcı olacağını söyledi. Bill Gates yaptığı röportajda sözlerine devam ederken;

yapay zeka öğretmenleri

"Önümüzdeki 18 ayı ele alırsak, yapay zekalar bir öğretmenin yardımcısı olarak gelecek ve yazma konusunda geri bildirimde bulunacak. Sonra matematikte yapabildiklerimizi artıracaklar." dedi.

"YAPAY ZEKA ÖĞRETMENLERİNİN MALİYETİ DAHA UCUZ"

Gates, yazma becerilerini öğretmenin şimdiye kadar bir bilgisayar için son derece zor bir görev olduğunu belirtti. İnsan öğretmenler anlatı yapısı ve düzyazının anlaşılırlığı gibi özelliklere bakarken, bilgisayarların bunu yapamadığını, çünkü bu analiz seviyesinin geliştiriciler için kodda kopyalanmasının zor olduğunu söyledi.

CNBC'nin haberine göre Bill Gates ayrıca yapay zeka öğretmenlerinin maliyet faktörünü de vurgulayarak, bire bir insan eğitiminden daha ucuz ve daha erişilebilir olacaklarını söyleyerek yapay zekanın insan gücünden daha ucuz olacağını vurguladı. Gates sözlerine devam ederken,

"Bu bir seviye belirleyici olmalı. "Çünkü bir öğretmene erişmek çoğu öğrenci için çok pahalı. Özellikle de bu öğretmenin yaptığınız her şeyi uyarlaması, hatırlaması ve tüm çalışmalarınıza bakması." dedi.

DÜNYADAKİ EŞİTSİZLİKLERİ AZALTACAĞINI DÜŞÜNÜYOR

Yapay zeka teknolojisine milyarlarca yatırım yapan Bill Gates, bu teknolojinin dünyadaki eşitsizlikleri azaltacağını söylüyor. Mart ayında bir konferansta konuşma yapan Bill Gates, ChatGPT'nin hayranı olduğunu ve arkadaşları geldiğinde onunla oynamayı sevdiğini söyledi.

Aynı ayın ilerleyen günlerinde, yapay zeka teknolojisinin dünyadaki eşitsizlikleri azaltacağını söyleyerek milyarlarca dolar yatırım yaptığı teknolojiye övgüler yağdırdı.