Sıcak hava aslında otomobilinizin  yakıt tasarrufunuzu artırabilir. Motorunuz verimli bir sıcaklıkta daha hızlı ısınır ve sıcak hava, soğuk havadan daha az aerodinamik sürüklenmeye neden olur. Bu etki düşük hızlarda oldukça düşüktür, ancak otoyol hızlarında artar.

En Yöntem Nedir Tassaruf Etmek İçin 

Sıcak havalarda camları indirerek veya klimayı (AC) kullanarak yolcuları rahat ettirmek yakıt tasarrufunu azaltabilir. Çok sıcak koşullar altında, AC kullanımı, özellikle kısa yolculuklarda, geleneksel bir aracın yakıt ekonomisini %25'ten fazla azaltabilir.

Tasarruf-yakıt-cimri

Gelin Sıcak havalarda yakıt ekonomisi sağlamak için uygulayabileceğiniz diğer ipuçlarına hep birlikte göz atalım.

Camları daha düşük hızlarda aşağı çevirin; AC'yi otoyol hızlarında kullanın.

AC'yi gereğinden fazla kullanmayın veya sıcaklığı gerekenden daha düşük ayarlamayın.

Kabinin çok ısınmaması için gölgeye park edin veya bir güneşlik kullanın.

Klimayı kullanmadan önce kısa bir süre için camlar açık şekilde sürün. Önce sıcak havanın kabinden dışarı çıkmasına izin vermek, AC'ye daha az ihtiyaç duyacak ve aracınızın daha hızlı soğumasına yardımcı olacaktır.

Tasarrufu-yakıt

Sürüşten önce AC çalışırken boşta durmayın. Sürüşe başladıktan sonra veya kabini kısaca havalandırdıktan sonra klimayı açın. Çoğu AC sistemi, sürüş sırasında aracı daha hızlı soğutur.

Kullanıcı el kitabınızı okuyun. Çoğu kılavuz, AC sistem kontrollerinin nasıl çalıştığını ve AC sisteminin en iyi şekilde nasıl kullanılacağını ve bakımının nasıl yapılacağını açıklar.

Plug-in hybrid ve elektrikli araçlar için, şarj cihazına takılıyken kabini önceden soğutmak aracınızın menzilini uzatabilir. Ayrıca, AC için daha sıcak bir sıcaklık ayarı kullanmak daha az pil gücü tüketecektir.

Otomobil tassaruf etmek için en iyi sürüş tekniklerine sahip olmalısınız bunuda öğrenmek için bir çok etkili videolar bunları izlemenizi tavsiye ederiz. 

Uzun zamandır teknik bilgileriyle Otomobil Usatası olan Zeki Kahraman Sizler için çok yeni sürüş teknikleriyle daha az nasıl yakıt tükenilir ve daha fazla nasıl yakar bu bilgileri sizinle paylaşıyor.  

İşte Altın Gibi Tavsiyeler.

Ani Hızlanma 

Vites Geçişlerinde seri olmadığınızda

Ani Durma Duraklama

Gereksiz yere hızlı sürüş

Bu sürüşler araçlarda daha fazla yakıt yakmanızı sağlar.