2 milyarı aşkın kullanıcı sayısıyla dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, yeni bir özelliği daha başlattı. Yeni özellik WhatsApp’ın kamerasıyla ilgili. WhatsApp’ın kamerasıyla video kaydederken elinizle kayıt butonuna basılı tutmanız ve bırakmamanız gerekiyordu. Ancak sosyal ağ bunu değiştirdi ve kamera için ‘eller serbest’ modunu getirdi.

WhatsApp1

Artık WhatsApp’ta video kaydetmek için fotoğraf ve video kayıt seçeneklerinden ‘video’ya tıklamanız gerekiyor. Yani video kaydetmek için ekranın alt orta kısmındaki büyük butona basılı tutmanız gerekmeyecek. Ekran görüntüsüne baktığımızda, WhatsApp’ın kamerada sadece bir dokunuşla video moduna geçebileceğimiz bir tasarıma geçtiğini görüyoruz.

WHATSAPP KAMERAYA YENİ ÖZELLİKLER

Bu yeni özellik geçtiğimiz haftalarda Android WhatsApp beta programında ilk defa ortaya çıkmıştı ve artık beta test programından çıkarak tüm kullanıcılara sunuldu.

Bu arada, WhatsApp kamera tasarımında bir değişiklik daha yaptı. Yeni güncellemeyi uygulama mağazasındaki WhatsApp sürümünden indiren kullanıcılar, artık kayıt sırasında ön kameradan arka kameraya veya tam tersine geçiş yapabilir.

WhatsApp

Kamera moduna gelen yeniliklerin iOS uygulamasına (iPhone) ne zaman geleceğine ilişkin bir bilgi ise hünez mevcut değil. Ancak Android'e ulaştığına göre yakın zamanda iOS'a da geleceğine kesin gözle bakılıyor. 

WHATSAPP FOTOĞRAF KALİTESİNE 'AYAR ÇEKİYOR'

Öte yandan, WhatsApp'ın geliştirmeye devam ettiği bazı özellikler de dikkat çekiyor. Bunlardan biri fotoğrafları orijinal kalitesinde gönderme yeteneği. Teknoloji devi Meta'ya ait mesajlaşma platformu WhatsApp'ın, kullanıcıların fotoğrafları orijinal kalitede göndermelerini sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Platformun çizim aracı başlığına kullanıcıların herhangi bir fotoğrafın kalitesini yapılandırmasına izin verecek yeni bir ayar simgesi eklemeyi planladığı açıklandı. Bu yenilik, özellikle fotoğrafların orijinal kalitesinde gönderilmesi gerektiğinde, kullanıcılara gönderdikleri fotoğrafların kalitesi üzerinde daha fazla kontrol sağlayacak.

Ayrıca WhatsApp sesli durum özelliği de test aşamasında görüldü ve artık bazı kullanıcılar sesli durum atabiliyor. Bu özellik sayesinde, gizlilik ayarlarınızdan seçtiğiniz belirli bir hedef kitle ile sesli notlarınızı durumlarınızda paylaşmanız mümkün.

(WABetaInfo)