Geniş kullanım alanlarına sahip yüksek tavanlı daireleri, ferah balkonları, dairelere özel teras ve bahçe alanları, geniş yeşil alanları, zengin sosyal tesisleri, akıllı ev sistemleri gibi detaylara sahip projede, 3,5+1’den 5,5+1’e kadar farklı tiplerde yalı daireleri yer alıyor.

"YATAY MİMARİNİN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN"

Muhittin Palazoğlu, “Yatay mimarisiyle güvenli yaşam sunan Mercan Tuzla Vesen Yalıları projemizin inşa çalışmaları takvimimiz doğrultusunda ilerliyor. 24 Şubat itibariyle müşterilerimize sunmaya başladığımız %5 peşinat, 120 ay vade ödeme planına yoğun talep alıyoruz” dedi.

Vesen Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Palazoğlu, şöyle devam etti:

“Son yıllarda, şehrin stresinden uzak, doğa ile temas halinde yaşama tercihleri çoğaldı. Doğa ile iç içe konumlanan  ve deprem riski daha az olan yatay mimari projelere talep ciddi anlamda arttığını gözlemliyoruz. Vesen Yapı’nın yeşil ile iç içe ve denize bir adım uzaklıkta olan Mercan Tuzla Vesen Yalıları  projemizde yatay mimarinin güzel örneklerinden. 158 yalı dairesinden oluşan projemiz, insan ve çevre odaklı mimarisiyle öne çıkıyor. Günümüzdeki şehirleşmede en çok dikey mimari kullanılıyor. Özellikle büyük şehirlerdeki hızlı  nüfus artışı ve yatay mimari konut yapımına uygun arazi bulma sorunları apartmanlar, rezidanslar ve plazalar gibi devasa yapıların yükselmesine neden oluyor. Oysa deprem durumunda daha riskli olması ve şehrin siluetini bozması gibi dezavantajları bulunan bu tarz yapıların, insanları doğal yaşamdan uzaklaştırdıkları da bir gerçek.