Yabancıların vatandaşlık hakkı kazanmak için 250 bin dolarlık gayrimenkul satın alma şartının 400 bin dolara yükseltilmesiyle ilgili kararın yürürlüğe girmesine sayılı günler kaldığını hatırlatan Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, açıklamadan bu yana yabancıya satışlarda yüzde 60 artış gözlemlediklerini söyledi. 

Vatandaşlık için satın alınması gereken 250 bin dolar değerindeki artışın bir ay ötelenerek 13 Haziran’a çekilmesi kararını değerlendiren Gül Gül, limitin 400 bin dolara çıkarılacağı haberinin gelmesiyle birlikte yabancılara konut satışının hızlandığına dikkat çekti. Limit artışının bir ay ötelenerek 13 Haziran’a çekilmesinin sektörde ciddi bir hareketlilik yarattığını dile getiren Gül, konut satışının artmasına yönelik olarak alınan bu kararın sektör için bir hediye niteliği taşıdığını kaydetti.

Piyasanın fotoğrafını çekiyoruz

Gül Gül “Konut satın alımında 250 bin dolar olan vatandaşlık bedelinin 13 Haziran itibariyle 400 bin dolara çıkmasına kısa bir zaman kala, yabancı yatırımcı ev almaya koştu. Bilindiği gibi yabancıların Türkiye vatandaşlığına 250 bin dolarlık gayrimenkul satın alarak hak kazanabilmesiyle ilgili tartışmalar üzerine, 13 Nisan’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrasında vatandaşlık hakkı kazanmak için satın alınması gereken gayrimenkul bedelinin 400 bin dolara çıkarılması kararı alınmıştı. Kararın uygulamaya konulması için bir ay ötelenen tarih artık yaklaştı. Vatandaşlık hakkı kazanmak için 250 bin dolara gayrimenkul alma şartı 13 Haziran itibariyle 400 bin dolara yükseltiliyor. 

Kararın yürürlüğe girmesine sayılı günler kala emlak piyasasında hareketlilik başladı. Bizler gayrimenkul danışmanlık şirketleri olarak işimiz gereği sahadayız ve piyasanın fotoğrafını çok net şekilde çekebiliyoruz. Kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasından bu yana bir ay geçti ve son bir ay içinde yabancıya satışlarda yüzde 60 artış gözlemledik. Ekonomiye daha fazla döviz kazandırmak ve vatandaş olmanın değerini artırmak amacıyla alınan bu karar zaten ülkemize ilgi duyan yatırımcının artıştan önce alini çabuk tutmasına neden oldu.