TOGG projesinin hız kazanmasıyla Türkiye’nin elektrikli araçlar için ihtiyacı olan hızlı şarj istasyonlarının altyapısı konuşulmaya başlandı. Türkiye’nin 81 ilinde, 56 şube ve yüzlerce bayisi bulunan Üçay Grup, dünyaca ünlü güç yönetim firması Eaton ile anlaşarak, elektrikli şarj istasyonlarını ülke çapında yaygınlaşması için hazırlıklarını tamamladığını duyurdu.

Geçtiğimiz Ekim ayında imzalanan anlaşmayla Üçay Grup, elektrikli araçların şarj istasyonları satışında ve servisinde tek yetkili haline gelmişti.

ŞARJ İSTASYONU YATIRIMLARI HENÜZ YETERLİ SEVİYEDE DEĞİL

TOGG projesinde tasarımların ortaya konulduğunu, 2023 yılının ilk çeyreğinde üretime başlanacağını hatırlatan Üçay Grup CEO’su Turan Şakacı, “Elektrikli araçların yaygınlaşmaya başlamasıyla, elektrikli araçların kullanımı için şart olan şarj istasyonlarına yapılan yatırımlar artmaya başladı. Şarj istasyonlarının sayısı yapılan yatırımlarla artsa da henüz yeterli sayıda değil. Eaton ile imzaladığımız anlaşma sonrası elektrikli araçlar için hayati önem taşıyan elektrikli şarj istasyonlarını ülkemize getirmeye başladık. Tüm satış ve satış sonrası temsilciliğini üstleneceğiz.” diye konuştu.

ÜLKEMİZE EN VERİMLİ ÜRÜNLERİ GETİRİYORUZ

Türkiye’nin elektrikli şarj istasyonu yatırımları için yabancı kaynağa ihtiyaç duymadığını belirten Turan Şakacı, “Eaton, elektrikli şarj istasyonları konusunda dünyada öncü olmuş bir firma, yabancı yatırımcıların Türkiye’deki elektrikli araç potansiyelini gördüğünü ve bunun için yatırıma hazırlandığını görüyoruz. Ancak Türkiye kendi kaynaklarıyla ülkenin dört bir yanında elektrikli şarj istasyonları kurabilir. Dünyanın bu konudaki en verimli ürünlerini kullanıma açarak Türk yatırımcılarının bu alanda rahatlıkla hareket edebilmelerine olanak tanıyoruz” ifadelerini kullandı.

TOGG’UN POTANSİYELİNE İNANIYORUZ VE YATIRIMLARIMIZI HIZLANDIRACAĞIZ

Elektrikli araçların 1990’ların sonu, 2000’lerin başında yaşadığımız cep telefonlarının yükselişine benzer bir şekilde otomotiv sektörünü dönüştüreceğini vurgulayan Turan Şakacı, “Türkiye’nin dönüşümü henüz başında fark edip yatırımlarını bu yönde gerçekleştirmesi, elektrik araçlara dönüşümün ülkemizde daha hızlı gerçekleşeceğine dair inancımızı güçlendiriyor. Bu inançla Üçay Grup olarak 2022 yılı için ilk etapta 1 milyon dolarlık yatırımla elektrikli şarj istasyonlarının sayısını artırmayı hedefliyoruz. Büyük şehirlerimizden başlayarak, Türkiye’nin her yerine istasyon kurulmasını sağlayacak teknik altyapıya, servis desteğine, ürüne ve iradeye sahibiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.