Türkiye’nin en büyük çevrimiçi alışveriş ve emlak sitelerinden olan Sahibinden.com’un hacklendiği iddia edildi. Bir hacker forumunda ele geçirildiği söylenen verilere ait örnek paylaşıldı.

Hacker bu verileri ne şekilde nerelerde kullanabilirler bir çok kişi merak ediyor. Yüklü miktarda veri olduğu düşünülüyor.

Paylaşımı yapan kullanıcı, 100 teşekkür mesajı alması durumunda tüm verileri paylaşacağını yazdı. Sahibinden.com tarafından ise konu ile  ilgili bir açıklama yapıldı.

Sizi 27 Mart 2023 Pazartesi günü tespit etmiş olduğumuz, iletişim bilgilerinizi içeren kişisel verilerinizin internette paylaşımı ile ilgili bilgilendirmek istiyoruz.
 
Konuyla ilgili yürütülen teknik çalışmada, bazı kullanıcılarımıza ait iletişim bilgileri ile mağaza numarası, mağaza adı gibi hassas veri niteliği taşımayan bilgilere yetkisiz erişildiği belirlenmiştir. Bu bilgiler ile hesabınıza bir başkasının erişmesi söz konusu değildir. Ayrıca, kullanıcılarımızın kredi kartı bilgileri anlaşmalı ödeme kuruluşunda tutulduğundan kredi kartı bilgilerine erişim olmadığını özellikle vurgulamak isteriz.
 
Sorunun tespit edildiği andan itibaren gerekli tüm teknik ve idari tedbirleri almış bulunmaktayız. Tüm süreci mevzuata uygun bir şekilde, ilgili kamu kurumlarına gerekli bildirimleri yaparak ve söz konusu kurumlarla işbirliği içerisinde yürütmekteyiz. Kişisel verilerinizin gizliliğinin ve güvenliğinin sağlanması konusunu her zaman büyük bir hassasiyetle ele aldığımızı belirtmek isteriz.