Arsa Yatırımı yapanlar daha çok kazanıyor ve artık insanlar küçük evler tercih ediyor bahçe içinde Tiny hose, prefabrik, çelik yapıları tercih edilmeye başlandı apartman daireleri satılmıyor artık bu na sebep 6 Şubat deprem faciası Türk yatırım sistemini ve ihtiyaçlarını değiştirmeye devam ediyor. Milyonlarca vatandaş ellerindeki nakdi daire alarak değerlendirmeye çalışıyorken artık durum tersine döndü. Elinde parası olan konut değil arsa alıyor.

Türkiye'de yeni rekor! Ev değil araba değil yeni yatırımlar buraya TARİHİ REKOR SATIŞ yaşanıyor- Pandemi krizinin başlaması ve dolar kurundaki ani yükseliş ile kira ve ev fiyatlarının enflasyon etkisi ile birlikte adeta 5'e hatta 10'a katlanması ile vatandaşın beli adeta bükülmüştü. Fiyatlardaki önlenemeyen yükseliş yatırımcıların da planını değiştirdi. Konut satışları düşüşe geçerken arsa, tarla ve iş yeri satışları patladı.

TÜRKİYE ARTIK EV ALMIYOR

Türk aile sisteminde ilk olarak birinin evi olmalı anlayışı yerini arsa ve iş yerlerine çevirdi. Ülkemizde Arsa, iş yeri ve tarla satışları patladı. Türkiye'de 2022'nin tamamında konut satışları, 2021'e göre yüzde 0,4 düştü, 1 milyon 485 bin 622 konut satıldı. Üstelik bu yılın şubat ayında geçen seneye göre konut satışlarında yüzde 18'lik düşüş kaydedildi. Konut satışındaki düşüş diğer gayrimenkul yatırımlarına yansıdı.

Çatalca Satılık Arsa Alanlar kzanmaya başladı.

Yapılan araştırmalara göre ise, konut dışı satışlar tüm zamanların rekorunu kırdı. Konut dışı satışlar, 2021'de tüm satışlara bakıldığında oranı yüzde 50,60, 2022'de 54,07, 2023'ün ilk 2 ayında ise 57,67 ile tarihi rekor kırdı.

arsa

Özetle bakacak olursak, Arsa, tarla ve iş yeri satışları patladı. Konut dışı satışlar tüm zamanların rekorunu kırdı. 2021'de yüzde 50,60 olan konut dışı satışlar, 2022'de 54,07, 2023'ün ilk 2 ayında 57,67 ile tarihi rekor kırdı.