Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerin imarı ve yeniden yapılandırılması için Karabağ’ın sembol şehri Şuşa’da, Türk Ticaret ve Sanayi Odası (Türk TSO) tarafından düzenlenen foruma; Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan Özbekistan ve Macaristan’dan temsilciler katıldı.

Foruma Azerbaycan Tarım Bakanı İnam Kerimov, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Azerbaycan Ekonomi Bakan Yardımcısı Sahib Memmedov, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk TSO Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu katıldı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, konuşmasında, “Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte, Türk dünyası olarak bölgenin gelişmesi, huzurun kökleşmesi için üzerimize düşenleri yapmaya hazırız. Bu işbirliği ve destek mesajımız için bir kez daha buradayız. Şimdi Karabağ’ı ve Şuşa’yı da Bakü ve diğer Azerbaycan şehirleri gibi parlayan bir yıldız yapmak bizim elimizde” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Türk dünyası olarak, 1.1 trilyon dolarlık ekonomik büyüklüğe, 560 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ve 160 milyonluk nüfusa sahip olduklarını hatırlatarak, “Sadece bu rakamlar bile bir araya geldiğimizde nasıl büyük bir küresel güce dönüşebileceğimizi göstermektedir. Bu gücü harekete geçirmek için önce aramızdaki iktisadi entegrasyonu arttırmalıyız. Bu da daha fazla ticaretle mümkün olacaktır” dedi.

Azerbaycan Tarım Bakanı Kerimov da, etkinlikte yaptığı konuşmada, işgalden kurtarılan bölgelerde yapılan yeni yolların Azerbaycan’ın lojistik olanaklarını genişleteceğini, dost ve kardeş ülkelerin de bu olanaklardan faydalanacağını belirtti.