Emlakjet Gayrimenkul Raporu'na göre, arsa taleplerinde önemli bir artış yaşanırken, bu artışın özellikle Kırklareli'nde dikkat çekici boyutlara ulaştığı belirtiliyor.

Geçen yıla göre arsa aramalarında görülen yüzde 251'lik genel artışın lideri yüzde 1643 artışla Kırklareli oldu. Kırklareli'ni yüzde 1000'luk artışla Manisa, yüzde 604'lük artışla Çanakkale, yüzde 450 artışla Balıkesir ve yüzde 441'lik artışla Muğla takip etti.

ARSA ARTIŞLARI O BÖLGEDE ARTTI

Emlakjet Üst Yöneticisi Tolga İdikat, 2023 yılında arsa aramalarında belirgin bir artış gözlemlediklerini vurgulayarak, bu artışın özellikle Kırklareli'nde yoğunlaştığını açıkladı. İdikat, bu talebin nedenini nüfus yoğunluğunun düşüklüğü ve deprem riskinin azlığı olarak değerlendirdi.

ARSA FİYATLARI O BÖLGELERDE ARTTI

Kırklareli'nde taleple birlikte arsa fiyatlarının yükseldiğine dikkat çeken İdikat, özellikle Kuzey Ege ve Akdeniz bölgelerinde arsa aramalarının yoğunlaştığını belirtti. Bu doğrultuda Emlakjet'in yeni projesi "Arsa Dünyası"nı tanıtan İdikat, kullanıcılara uzman görüşlerine ve mevzuatlara ulaşma imkanı sunan bu platformun, arsa alım taleplerini göz önünde bulundurarak hayata geçirildiğini ifade etti.

arsa-satarken

Erden Timur, “Arsa 2024’te de çok konuşulacak” Erden Timur, “Arsa 2024’te de çok konuşulacak”

İdikat, gelecek yıllarda arsa talebinin artmasını öngörerek, bu alana yönelik yatırımlarının devam edeceğini belirterek, yatırımcılara güvenli ve bilinçli bir şekilde arsa alımı yapabilmeleri için gerekli bilgileri sunmayı hedeflediklerini dile getirdi.