Şirketin baş teknoloji sorumlusu Hiroki Nakajima bir brifingde, 2026 yılına kadar 10 yeni araç üretileceğini açıkladı. Nakajima, Toyota'nın ayrıca elektrikli araçlara odaklanmak için yeni, özel bir birim kuracağını ve 2026 yılına kadar yıllık 1,5 milyon pille çalışan otomobil üretimini hedeflediğini söyledi.

Artış, Toyota'nın mevcut elektrikli araç seviyelerinde keskin bir yükselişe işaret ediyor. Satış açısından dünyanın en büyüğü olan otomobil üreticisi, elektrikle çalışan araçları benimsemekte çok yavaş olduğu yönündeki eleştirileri geri püskürttü. Toyota, benzinli-elektrikli hibridler de dahil olmak üzere bir seçenek karışımının küresel müşteri tabanı için daha anlamlı olduğunu savunuyor.

YENİ ELEKTRİKLİ ARAÇLAR YARIS VE COROLLA BOYUTUNDA OLACAK!

2026 yılına kadar 10 yeni elektrikli model arasında, günümüzün Yaris ve Corolla hatchback'lerinin boyutunda bir "kompakt otomobil"in yanı sıra bu yılın sonuna kadar Asya pazarlarını hedefleyen bir araç yer alacak.

Japon otomobil devi Toyota, elektrikli otomobil destekçilerinin teknolojiyi benimsemekte yavaş kaldığı yönündeki eleştirilerine göğüs gererek, Yalnızca Japonya’ya özgü bir araç da dahil olmak üzere önümüzdeki üç yıl içinde 10 elektrikli aracı piyasaya sürme planlarını açıkladı.

Toyota Motor

1 Nisan'da yürürlüğe giren ve Koji Sato'nun Toyota başkanı ve CEO'su olarak Akio Toyota'nın yerini aldığı yönetim değişikliğinin ardından Japon otomobil üreticisi, pilli elektrikli araç atağına hız verdiğini duyurdu.

YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ TOYOTA’NIN ELEKTRİKLİ ARAÇ ÜRETİMİNE HIZ KAZANDIRDI!

Şirketin baş teknoloji sorumlusu Hiroki Nakajima, Toyota'nın yeni CEO'su Koji Sato yönetimindeki stratejisi hakkında Tokyo'da düzenlediği basın brifinginde, 2026 yılına kadar 10 yeni akülü elektrikli araç modelini tanıtmayı hedeflediğini söyledi.

Yeni CEO, 1,5 milyon elektrikle çalışan otomobil üretmeyi hedeflediğini ve şirketin pille çalışan araçlara odaklanmak için yeni, özel bir birim kuracağını da sözlerine ekledi. Yeni birim, geliştirme, üretim ve iş operasyonundan her işlevi yerine getirmek için hepsi bir arada ekiple tam yetkiye sahip tek bir lider altında çalışacak.