50 Bin TOKi konutu için başvurular tam gaz devam ederken, gelen talep arzın yetersizliğini ortaya koydu.





TOKİ, her yıl ortalama 50 bin adet konut üretiyor. Üretilen bu sosyal konutlar dar ve orta gelir grubuna yönelik olarak Türkiye'nin pek çok ilinde hayata geçiriliyor. Son kampanya ile başvurular patlayınca, bakanlık yeni projeler için çalışma başlatmaya hazırlanıyor.





Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, acil dönüşüm ile yeni dönemde ilk etapta 300 Bin konutun dönüştürüleceğini söyledi.





"Sosyal Konut Kentsel Dönüşüm" başlıklı toplantıda yaptığı konuşmasında Bakan Kurum, "Önümüzdeki süreçte 6,7 milyon konutun dönüştürülmesi gerekiyor. Bunun 1,5 milyon konutu, acil ve öncelikli dönüşüm yapılması gereken alanlar. Bu alanlara ilişkin de yılda 300 bin konut yapmak istiyoruz.





300 bin konutun yaklaşık yüzde 10'unu Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle yapacağız. Kalan kısmına da İller Bankası Genel Müdürlüğümüz ile yüzde 50'ye kadar faiz desteği vermek suretiyle, o kentsel dönüşümü yerel yönetimlerimizle yapma arzusu içindeyiz." dedi.





Yatay mimarinin önemine dikkat çeken Bakan kurum, "Yatay mimariyi, o bizim mahalle kültürü anlayışımızı, içinde yeşil alanların, sosyal donatıların olduğu o şehirleşme anlayışını tüm illerimize yapmak istiyoruz. Çünkü biz istiyoruz ki o mahalle anlayışı devam etsin, gelecek nesillere aktarılsın." diye konuştu.





TOKİ konutları için yüzde 22 indirim kampanyası başlıyor!





Daha önce TOKİ'den ev sahibi olmuş vatandaşları yakından ilgilendiren ve her yıl gerçekleştirilen peşin ödemeye yüzde 22 oranında indirim süreci başlatılıyor. 2019 TOKİ indirim kampanyası ne zaman başlayacak sorusuna yanıt veren Bakan kurum, "TOKİ'nin 21 Mart'ta başlayacak yüzde 22 indirim kampanyasının 210 bin vatandaşı ilgilendiriyor" dedi.