Depremle birlikte son günlerde en çok talep gören taşınabilir evler bir çok kişinin merak ettiği arzu ettiği yaşam evleri olarak karşılıaşıyoruz ve bunları alırken nelere dikkat etmeliyiz işte size bilgi vercek bu haberimiz okumanız tavsiye ederiz. 45 günde teslim edilen tiny house’lar da en öne çıkan seçenek olarak görülüyor. Bu sebeple kullanıcıların tiny house alırken dikkat etmesi gerekenler rehberi hazırlandı.

Tiny House Nedir?

Tiny house’lar plakalı ve ruhsatlı, karavan sınıfında araçlar olup yürüyen küçük evlerdir. Mevzuatlara uygun üretilen tiny house’lar karavandan daha konforlu bir yaşam sunar. Konteyner ve benzeri geçici barınma çözümleri yerine dört mevsim kalıcı yaşam için uygundur. İsteğe bağlı olarak yeri de değiştirilebilir. Çekici bir araç üzerine konarak taşınmaz. Mühendislik hesaplamalarına uygun üretilmiş bir tiny house, doğru araçlarla çekildiğinde yollarda güvenli bir şekilde ilerler.

tiny-hose evleri imalat

Tiny house’lar doğada olmayı, doğayla barışık yaşamayı mümkün kılar. Kullanıcıların doğanın iyileştirici etkisiyle tanışmasını sağlar. Minimalist yaşam felsefesiyle tasarlanıp temel ihtiyaçları öngörür; mevzuatlarına ve vaadine uygun bir şekilde üretilebilmesi için tekne, karavan ve yapı sektörünün ürünlerini ve metotlarını kullanılır.

TINY HOUSE ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Mevzuata Uygun Üretilmeli

Mevzuatına uygun üretilmeyen tiny house’lar sahibini mağdur edebilir. Karayolları standartlarında belirlenen azami ölçüler dikkate alınarak üretilen tiny house’lar ilgili kurumların gerekli kontrolleri yapmaları esnasında sahibini zor durumda bırakmazlar.

Dayanıklı Malzeme Sınıfı Tercih Edilmeli

Tiny house’ların doğanın içinde dört mevsim boyunca hem kalıcı hem de mobil kullanımları göz önüne bulundurularak sürekli servis gereksinimi olmaması için dayanıklı ve amacına uygun malzeme sınıflarıyla üretilmesi gerekir.

Üretici Firmaların Referansları İncelenmeli

Üretici firmaların daha önce yaptıkları ürünlerin, özellikle de kullanımda olanların, yaşanmış tecrübeleri önemlidir. Yalıtım özellikleri, enerji verimliliği performansı, servis hizmetleri ve yıllarca doğa içinde kullanılmış ürünler incelenmelidir.

Tiny House Evler Küçük Yaşam Sevenler İdeal bir Çözüm2

Teslimatın söz verilen sürede yapılması önemlidir. Satış sonrası bakım hizmetlerine ve garanti süresine özellikle dikkat edilmelidir.

Üretim Gücü ve Malzeme Kalitesine Dikkat Edilmeli

Tiny house alıcılarının, üretim esnasında kullanılan malzemelerin hangi standartta ve hangi ihtiyacı karşılayacağı konusunda bilgilendirme istemeleri en doğal haklarıdır. Malzemelerin hem insan sağlığına uygun hem de kullanım esnasında deforme olmayacak şekilde seçilmesi önemlidir. Üreticinin belli bir kalite çizgisinde ve kalite kontrol prosesleriyle üretimi gerçekleştirdiğinin fiziken görülmesi, kullanıcının satın alma esnasındaki güvencesidir.

Model Seçerken Alanında Uzman Kişiyle Görüşülmeli

Tiny house satın almak isteyenler istek ve ihtiyaçlarını en doğru karşılayan ürünü/modeli seçebilmek için uzman kişilerden bilgi almalıdır. Uzmanın alanındaki tecrübesi doğrultusunda oluşacak bilgi alışverişi sayesinde kullanıcının seçenekleri de zenginleşir.

Tiny House Evler Küçük Yaşam Sevenler İdeal bir Çözüm

TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN TINY HOUSE MARKASI MOOBLE HOUSE

Mooble House uluslararası standartlarda endüstriyel prensiplerle tiny house üretir. Ürünlerinin üst yapısında hafif çelik teknolojisi kullanılır; bu sayede ürünün dayanıklı, çevreci ve mobil olması sağlanır.

İngiltere, Avrupa ve deniz aşırı ülkeler olmak üzere toplam 17 showroomu olan Mooble House, farklı coğrafya ve iklimlerde kullanılarak üstün kalite ve performansını kanıtlamıştır. Tiny house alanındaki derin bilgi ve üretim tecrübesiyle ülkemizde de en çok tercih markalardandır.

Mooble House ürünleri, elektrik ve su şebeke sistemlerine bağlı olarak çalışabildiği gibi, kullanıcı talebiyle kendi kendine yeten paketlerle de çözüm sunar. Satın alma süreci bir model ve kullanacak kişi sayısı seçimiyle başlar. Kısıtlı kişiselleştirme olanakları bulunmaktadır. 30-45 günde teslim edilir. Ürünler 2 sene garantilidir, sigortalanabilir ve satış sonrası servis hizmeti sunulur.

Ayrıntılı bilgi için: https://www.mooblehouse.com/blog/

Tiny House-1

Mooble House Hakkında

Mooble House İstanbul merkezli yerli bir yatırım ve üretim şirketi olup, tiny house sektöründe Avrupa’nın en büyük üretim kapasitesine sahip önde gelen markalardan biridir. Dünya’nın dört bir yanına ihraç edilerek en yüksek kalitede ürünleri hem bireysel hem de kurumsal kitlelerle buluşturan markanın CEO’su Müge Şimşek’tir.

Mooble House endüstri prensiplerine göre fabrikada üretilir. Mimarlar, Endüstri Ürünleri Tasarımcıları, İnşaat Mühendisleri, Elektrik Mühendisleri ve Mekanik Mühendislerinden oluşan multidisipliner bir ekip tarafından tasarım ve üretim sürecinden geçer. Uzun ömürlü, garantili ve kullanıcı memnuniyeti yüksek ürünlerdir.

Mooble House’un Çerkezköy’de bulunan fabrikası 11.000 m2 kapalı ve 20.000 m2 açık alanıyla yılda 4.000  tiny house üretim kapasitesine sahiptir. Üretimini O2 Avrupa Tip Onay belgesi altında sürdürmektedir. Ürünlerin hepsi 2018/858 Treyler yönetmeliğine ve tüm Avrupa yollarında çekilmeye uygundur.