Tiny House evler Hakkında bir bilgi edinmek için bu yazımız kaleme aldık Gelişen dünyanın yeni trend evleri sayılacak durumdalar her geçen gün konut fiyatlarının aşırı derece yükselmesiyle birlikte alternatif ev arayışına girmişlerdir.

Tiny House Evler Küçük Yaşam Sevenler İdeal bir Çözüm3

Tiny House evleri kimler tercih ediyor bu aileler doğa merakı olduğu için mi yoksa bu evlerde bizlerde yaşam sürdürebiliriz diyenlerin tercihi mi oluyor.

Genellikle doğa sevenlerin tercihi olarak bilinen bu Tiny House evler özellikle yeni evli gençlerinde tercihi haline geldiler, küçük minimal bir yapıda olan bu taşınabilir evleri doğada güvenilir bir yere veya kendi arsanıza, tarlanıza yerleştirebiliyorsunuz.

Tiny House Evler Küçük Yaşam Sevenler İdeal bir Çözüm2

‘‘Tiny House’’ evleri, metrekare olarak küçük olmasına rağmen konforlu bir ofis, şık bir mağaza, mobil bir restoran veya hayallerinizdeki işe uygun tüm öğelerini içinde bulabileceğiniz taşınabilir ev modelleridir.

Tiny House Evler Küçük Yaşam Sevenler İdeal bir Çözüm1

Tiny House bir ev, ofis, iş yeri gibi gözükse de aslında plakası ve kara yolları çıkış izinleri bulunan karavan ruhsatlı bir araçlardır.

Tiny House tasarıma ekleyebileceğiniz birçok Off Grid çözümümüz var. Klima sistemleri, çeşitli kompost tuvalet seçenekleri, gazlı su ısıtma sistemi ve gazlı cihazlar, yağmur suyu depolama tankları, pompalar, gri su dahil olmak üzere tüm evinizi (sadece ışıkları değil) çalıştırmak için tasarlanmış tam kapalı güneş enerjisi sistemi paketleri yapılır.

Kompost Tuvaletleri kokar mı?

Kompost tuvaletleri günümüzde çok karmaşık ve etkili sistemlerdir. Maliyetleri, boyuta, modele ve diğer birkaç faktöre bağlı olarak 900 euro ile 3,500 euro arasında değişebilir. Hepsi 24 saat çalışan bir elektrikli fan ile gelirler, ancak çok sessiz ve ekonomiktirler, katıları kuruturlar ve ayrıca evin içindeki havayı sistemden dışarı doğru hareket ettirerek doğal kompost sürecini hızlandırırlar.

Atık ve gri su nasıl arıtılır?

 Tekerlekli küçük evler için en yaygın olanı kompost tuvalet ve gri su arıtma sisteminin birleşimidir. Kompost tuvalet, sıvı atıkları yönlendirir ve katı atıkları kompost haline getirir. Kullanılan modeller Avustralya, Kanada, ve Alman ürünleri olup tüm Avrupa ülkeleri kullanım için onaylanmıştır, kokusuz çalışır ve yılda 35.000 L su tasarrufu sağlayabilir. Gri su, bir gri su filtreleme sistemi ve yağ tutucularla arıtılabilir. Genel olarak konuşursak, temiz su bahçenizde yeniden kullanılabilir veya peyzaja doğrudan salınabilir. Atıkların şebekeden bağımsız olarak işlenmesiyle ilgili özel gereksinimleri yerel belediyenize danışmak önemlidir.

TINY HOME SHOW

Yolda kullanmak için herhangi bir özel izne ihtiyacım var mı?

Tekerlekli küçük evler karavan olarak sınıflandırılır. Yani yolda sürmek veya taşımak için herhangi bir özel izne ihtiyacınız yok. Yalnızca, belirli küçük ev modelini doğru çekme aşamaları ve güvenlik gereksinimleriyle çekebilecek uygun araca sahip olmanız gerekir. *Tavsiyemiz 4×4 veya 2 bin motor üzeri suv araçlar iledir.

Belediyeler, özel mülkler üzerinde tekerlekli küçük evleri onaylıyor mu?

TINY HOME SHOW 2

Minik evlerimizi karavanlar için geçerli olan yönetmeliklere uygun olarak treyler üzerine inşa ediyoruz. Karavanlarda ve diğer taşınabilir meskenlerde özel arazilerde yaşama kuralları genellikle yerel meclis düzeyinde mevcut olduğundan, neye izin verildiği konusunda geniş bir açıklama yapmak mümkün değildir. Bazı bölge belediyeleri tekerlekli evleri aktif olarak karşılarken, diğerleri daha temkinli ve hatta dirençli. Bölgenizdeki belediye çağrı merkezi ile iletişime geçmeli ve doğrudan onlara sormalısınız. ‘Küçük ev’ teriminin farkında değillerse, genellikle birbirinin yerine geçebilen karavan yasalarını sorun.

Minik evimi nereye park edebilirim?

Kendi mülkünüze sahip olmak en iyi çözümünüz olacaktır. Ancak minik evinizi park etmek için daha ekonomik seçenekler var. Bazı insanlar araba yollarını veya arka bahçelerini Karavan veya Küçük Evleri olan kişilere kiralar. Minik evlerimiz treylerler üzerine inşa edildiğinden ve karavanlar için geçerli olan yönetmeliklere uygun olduğundan, çoğu Karavan Parkı ve ülkenin dört bir yanında ortaya çıkan birçok küçük ev topluluğu park etmeye müsaittir.

Sahip olabileceğim maksimum boyutlar nelerdir?

tiny house

İnşaatlarımızı yol yasallığı için gerekli kısıtlamalar dahilinde tutuyoruz: Maksimum yükseklik 4 m’dir; Maksimum genişlik 2,5 m’dir; Maksimum uzunluk 9m’dir (çekme çubuğu dahil 10,5m); Maksimum ağırlık 3,5 tondur. Bu boyutları aşarsak, karayolu yasallığı düzenlemelerini karşılayamayız.