Tüm dünyada etkisini gösteren doğal afetler sonrası insanların yaşam alanı arayışı da farklılık gösteriyor. Bu kapsamda evlere giremediğimiz dönemlerde en özel alternatif olan tiny house’lar önemli bir sektör haline geldi. Afet bölgesine konteynerden sonra depremzedelere yönelik uygun maliyetli tiny house üretimini sürdüren Yako Groups Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ölmez, bu bölgelere toplu konutlar yerine modern prefabrik yapı kentlerinin kurulmasının daha güvenli olduğunu vurguladı.

Yako Group-tiny house

Betonarme yapılardaki konut sayısı üretimi kadar tiny house üretildiğinde toplamda yüzde 25 oranında bir süre avantajı elde ediliyor...

KAT KAT EVLER YERİNE “TINY HOUSE KENTLERİ”

Yako Groups Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ölmez, taşınabilir evlerin insanlara güvenli bir yaşam alanı sunduğunu dile getirerek “İnsanlar depremin büyük etkisi ile evlerine giremez ve çıkamaz hale geldi. Bu endişe de tiny house’lara yani küçük evlere talebi artırdı. Ülkemizin deprem bölgesi olmasından ve yoğun araziye sahip olmasından kaynaklı tiny house modern köy sistemi yaratarak kişilerin doğa içerisinde güvenli bir şekilde yaşamalarını sağlamak istiyoruz. Özellikle 2,5 dönümde toplamda ortak yaşam alanları ile birlikte 10 adet tiny house sığdırabiliyoruz. Yani 2,5 dönümde bir köy kurma düşüncemiz var. Kat kat evlerden kurtulmak isteyen insanlar bizlere başvuruyor. Ürettiğimiz tiny house’lar bir evin genel bütün ihtiyaçlarını karşılıyorlar, sadece bunu minimal bir şekilde yapıyorlar. Tiny house’lar güvenli yaşam sunmalarının yanı sıra çevre dostu ve sürdürülebilir bir yaşam olanağı da sağlıyor. Bu bağlamda afet bölgesine inşa edilecek apartmanlar yerine tiny house köylerinin kurulması hem maliyetli hem de çok daha güvenli olabilecektir. Biz prefabrik yapı üreticileri olarak modern köy seferberliği için her türlü çalışmaya açık ve hazırız” diye konuştu.

Yako Groups Hakkında:

Yako Groups; turizm, organizasyon, inşaat, otomotiv ve sağlık sektöründe faaliyet gösteren iştirakleri ile kurumsal çizgide faaliyet gösteren bir grup şirketidir. Etik değerleri temel alan yapı, misyon ve vizyona bağlı uzman personeli ve kaliteyi ilke edinen yönetim kadrosu ile yenilikçi, atak, kreatif, organize ve disiplinli olarak çalışmalarını yürütüyor.