Avazturk.com'un haberine göre Uzun soluklu ve yeni projesi Tesla Y Türkiye lansmanını tamamladı. 3 Nisan tarihinde yapılan etkinlik sonrasında müjde verildi. Tesla Türkiye CEO'su konu üzerine modelin ayrıntılarını ve satış sürecini de detaylandırdı.

Tesla Türkiye CEO'su Kemal Geçer: “Türkiye pazarındaki ilk Model Y olacağını” ifade etti. Ardından Türkiye çıkışı için ön sipariş tarihini de paylaştı. Model Y Türkiye pazarına Tesla'nın Berlin'de bulunan şirketi aracılığı ile yönlendirilecek.

Model Y’nin Türkiye satışı için ön sipariş süreci 4 Nisan tarihinde başladı. Bugün itibariyle online ortamda ön sipariş yapılabiliyor.

BERLİNDEN ÇIKIŞA HAZIRLANIYOR!

Berlin'deki devasa tesisten yola çıkacak olan Tesla Y aracı Türkiye pazarına 3 farklı model ile giriş yapacak. Her bir versiyon değişikliği ile güç ve standartlarda yaşanan farklılık fiyatlarda da farklılığı tetikleyecek. Türkiye satışına çıkacak olan en ucuz Tesla Y aracı 1 milyon 548.732 TL'den başlıyor. Bu rakam 3. ve son versiyonda en ileri seviye olarak bilinen Model Y Performance için 1 milyon 778.821 TL olarak belirlendi.

TESLA Y’NİN 3 VERSİYONU VE FİYAT LİSTESİ

tesla model y

Tesla Y modelinin arkadan itişli standart paketinde 455 kilometre menzil bulunacak. 1 milyon 548.732 TL ile satın alınabilecek.

Orta versiyon Long Range çift motorlu ve 4 çekerli Tesla Y modeli 1 milyon 619.532 TL ile satın alınabilecek.

Yüksek versiyon üst paket Model Y Performance 1 milyon 778.821 TL'ye satın alınabilecek. Araç çift motorlu, 4 çekerli ve 514 kilometre menzile sahiptir.

TESLA Y’NİN ÖZELLİĞİ NEDİR?

Araçların her biri BTK onaylı olarak sim’ler aracılığı ile internete bağlantısı gerçekleştirilebilecek. Günümüz standartlarına uygun otonom sürüş vaat ediyor. Otopilot fiyata dahil olarak standart pakette yer alabilecek. İsteyenler gelişkin bir otopilot satın alarak 100 bin TL ek ödeme yapabilecek.

TESLA Y ÖN SİPARİŞ NASIL VERİLİR?

Tesla Y’nin siparişini vermek isteyenler resmi internet sitesi üzerinden ön sipariş alanını kullanabilir. Ön siparişte 10 bin TL ödeme yapılacak araç teslimatı ise Mayıs ayında gerçekleşecek. O sırada tamamı ödenebilecek.

Tesla Y versiyonu için İstanbul Akasya ve Kanyon AVM'nin adresi sunuldu. Teslimatlar burada yapılacak. İlk servis ise İstanbul Merter'de açılacak denildi.