Barınmanın en temel insani ihtiyaçların başında geldiğini belirten Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, firma bünyesinde kurdukları Taş Ev Türkiye markasıyla uzun ömürlü ve depreme dayanıklı taş evler inşa ettiklerini söyledi.


Taş Ev Türkiye markasıyla ülke genelinde doğal ve sağlıklı yaşam sunan taş evler inşa ettikleri bilgisini veren Çalgır, “Pandemi ve depremler sonrasında Taş Ev Türkiye'ye olan ilgi de arttı. Özellikle sahil kesimlerinden ve Ege Bölgesi'nden yoğun talep alıyoruz. İnsanlar taş ev konseptini seviyor. Ayrı bir sıcaklığı ve köy yaşamı havası bulunuyor. Taş, eskiden beri en çok kullanılan yapı malzemesidir. Hem yaz ve kış aylarında yalıtım sağlıyor; hem de 9 şiddetinde depreme dayanıyor. Taş evlerin yapımında doğal taşlar ve işlenmemiş mermer kullanıyoruz. Yapımı özen ve deneyim gerektiren, uygulanması maliyetli bir işlem. Ama uzun yıllar dayanıklı ve kalıcı bir konuta da sahip oluyorsunuz. Bu konuda müşterilerimize danışmanlık hizmeti de veriyoruz. Çanakkale, Bolu, Trakya ve Ege'den yoğun talep alıyoruz” diye konuştu.

YAZIN SERİN, KIŞIN SICAK

Yurt genelinde depreme dayanıklı konut ihtiyaç ve talebinin yükseldiğini kaydeden Çalgır, “Toplu evler yapmıyoruz, talebe göre üretim yapıyoruz. Ülke genelinden talep almaya devam ediyoruz. Hem yatırımcıların arsalarını değerlendiriyoruz; hem de kendimiz ev ve arsayı sunabiliyoruz. Ege Bölgesi, Akdeniz ve yakın zamanda da Ankara’da Gölbaşında taş ev projelerine başladık. Müşterilerimizin hayali neyse onu gerçekleştirmek istiyoruz. Üç kata kadar ev yapabiliyoruz. Taş evler, uzun yıllar yaşayabilmesi ve doğal izolasyona sahip olmaları sayesinde yazın serin ve kışın sıcak bir yapıda. Teknolojiden de yararlanıyoruz; temelden çatıya uzanan bir yalıtım uyguluyoruz. Bu evler hiçbir tadilat istemiyor. Diğer yapılara göre uzun vadede karlı bir yatırım imkanı sağlıyor” diye konuştu.

TINY HOUSE'LAR DA REVAÇTA

Taş Ev Türkiye'nin yanı sıra; şu anda gözde konut tiplerinden olan Tiny House (küçük ev) üreten Piccolavita markasıyla da çözüm ortaklığı gerçekleştirdiklerini kaydeden Hasan Can Çalgır, şu bilgileri verdi: “Tiny House genellikle 10 metrekare ile 30 metrekare arasında, tekerlekli veya sabit olarak tasarlanan evlere verilen isimdir. Piccolavita, sektörde 35 yılı aşan tecrübesiyle şehirden uzak doğaya yakın, keskin ve modern çizgileri ile küçük ve kaliteli yaşam alanları sunuyor. Sabit tasarlanmış modellerin dışında kişisel istekler doğrultusunda kişiye özel butik bir “tiny house” sahibi olmayı da mümkün kılan Piccolavita, en doğal ve en konforlu alanları tasarlamaya devam ediyor. GHO olarak çözüm ortağı olduğumuz Piccolavita ile farklı konut alternatifi arayanlara da hizmet sunuyoruz”