“Orman Kanunu” kapsamında yer alan bazı değişiklikler, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından onandı. Kanunda yer alan düzenlemeler ile birlikte kullanılmayan tarım arazilerinin üretime kazandırılması, gıda güvenliği açısından Orman Bakanlığı’ndan izin alınması, sözleşmeye dayalı üretimin tekrar düzenlenmesi gibi değişiklikler yer aldı.

satılık arsa

Avaztürk.com haber sitesinin haberine göre Tarım ve Orman Bakanlığı yetkileri çerçevesinde yapılan düzenlemeler ile beraber, Türkiye’de tarıma dayalı üretimin artırılması ve bu üretimin verimli hale getirilmesi hedefleniyor. Yeni düzenlemede, bir ürünü üretmeden önce, tarımsal ürün planlaması kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı’na bildiride bulunulması gerekiyor.

TARIMSAL FAALİYETLERDE “PLANLI ÜRETİM” DÖNEMİ BAŞLIYOR!

Kanunda yapılan yeni düzenleme, tarımsal faaliyetlerde planlı üretim döneminin başlamasına vesile olacak. Bakanlık, tarım arazisinin olduğu bölgede arz ve talebi değerlendirecek, buna göre tarla için uygun ürün veya ürün gruplarını tanımlayacak. Böyle planlı üretimin önü açılacak.

Tapu Müdürlükleri Arefe Günü Açık Mı ? Bayram Sonrası ne zaman Açılacak ?

Bu kapsamda, 2 kez üst üste saldırgan davranış sergileyenler için yazılı uyarı verilecek. Uyarı yazısının akabinde 1 yıl boyunca istenen işlemleri yapmayan vatandaşlar, 5 yıl boyunca çiftçilere verilecek olan destek programlarından men edilecek ve 5 yıl boyunca hiçbir destekten faydalanamayacak.

2 YIL BOYUNCA ARAZİSİNDE ÜRETİM YAPMAYANLAR İÇİN YENİ KARAR!

Yapılan yeni düzenlemede, 2 yıl boyunca tarlasında üretim yapmayanlar için de yeni bir karar verildi. Bu kapsamda, tarlasında 2 yıl üzeri üretim yapmayanlar, üretim yapmaları üzerine başkalarına tarlasını kiraya verebilecek. Kiralama işlemi, bölgede oturan kişilere veya meslek odalarına yapılır. Kiralama yapılırken, mülkiyet haklarına hiçbir zarar verilmez.

Alınan yeni kararla, Türkiye’de tarıma dayalı üretimin nicelik ve niteliğinin artırılması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda alınan yeni kararlar teklif olarak meclise sunuldu. TBMM, “Orman Kanunu” için teklif edilen yeni değişiklikleri kabul etti.