Endüstriyel sektörlerde yapılan çalışmalarda verimliliği artırmak ve iş düzenini sağlamak için çeşitli araçlar kullanılır. Takım tezgahları, endüstriyel sektörün her alanında kullanılan ve ihtiyaç duyulan araçlardan birisidir.

Farklı boyutlarda ve özelliklerde özel üretilen takım tezgahları, iş alanının ihtiyaçlarına göre özel tasarlanabiliyor ve özelleştirilebiliyor. Tezgahlar, dayanıklı malzemelerden yapılır ve çalışanın kolay işlem yapabilmesi için tezgah üzerinde raflar, çekmeceler ve priz sistemleri yer alır. Takım tezgahları, iş yerinin ölçülerine, çalışma şekline ve ihtiyaçlarına göre farklı özelliklerde olabilir.

Takım Tezgahı Nedir?

Teknolojinin gelişmesi ile endüstriyel sektörde kullanılan tüm araçlar, dayanıklı ve daha fonksiyonlu olabiliyor.

Takım tezgahı, endüstriyel alanlarda verimliliği artırmak ve bazı makine sistemlerinin konumlandırılmasını sağlamak için kullanılan, metal malzemelerden yapılmış, priz, raf, çekme, tezgah sistemi bulunan araçlardır.

takım-tezgahı

Özellikle endüstriyel alanlar için tasarlanan takım tezgahı sistemleri, çalışma alanının özelliklerine göre farklı malzemelerden üretilebiliyor. Önceden ahşap malzemelerden üretilen takım tezgahları, günümüzde metal malzemelerden üretilerek daha dayanıklı ve fonksiyonlu hale getirilmiştir.

Takım Tezgahı Özellikleri

Takım tezgahları, iş yerinde kullanılan çeşitli alet ve alet takımlarının muhafaza edilmesini ve bazı çalışmaların üzerinde yapılmasını sağlayan araçtır. Takım tezgahının özellikleri, iş yerinin çalışma şekli ve ihtiyaçlarına göre belirleniyor ve belirlenen özelliklere uygun üretiliyor.

  • Dayanıklı ve güvenirlik sağlayan özel malzemeden üretilir.
  • Çalışma alanı ihtiyacına göre farklı boyutlara sahiptir.
  • Kullanım amacına göre özelleştirilebilir.
  • Tezgah üst bölümünde priz sistemi bulunur.
  • Ölçüsüne göre kapak, raf ve çekmece sistemleri vardır.

Çalışma alanının ihtiyaçlarına göre tezgah modelleri seçildiğinde, hangi özelliklere sahip olması gerektiği belirlenebiliyor. Tüm özellikler, uzun yıllar dayanıklı olmasını ve çalışma verimliliğini artırmasını sağlıyor.

Takım Tezgahı Nerelerde Kullanılır?

Takım tezgahlarının nasıl olması gerektiğine karar verilirken, kullanılacağı alanın özelliklerine ve kullanım amacına dikkat etmek gerekiyor. Takım tezgahları, özel tasarlanan ve özel malzemelerden üretilen sistemlerdir. Kullanım alanları, endüstriyel sektörlerin yanı sıra atölyeler ve evler olarak gösterilebiliyor. İnsanlar, evlerinde, garajlarında, küçük ya da büyük iş yerlerinde çeşitli amaçlar için tezgah sistemleri kullanabiliyor. Farklı kullanım alanları olduğu için tezgahlar, farklı ölçü ve özelliklerde üretiliyor.

Takım Tezgahı Modelleri

Çalışma alanının verimliliğini artırmak için ihtiyaç duyulan takım tezgahları, farklı model seçenekleri ile sunuluyor. Tezgah modelleri, taşınabilir ya da sabit tezgahlar olarak tasarlanıyor ve farklı ölçülere sahiptir.

  • Birli takım tezgahı,
  • Birli bir çekmeceli dolaplı tezgah,
  • Birli bir kapaklı dolaplı tezgah,
  • Birli iki ahşap raflı tezgah,
  • İkili bir ahşap raflı tezgah,
  • İkili takım tezgahı,
  • İkili iki kapaklı dolaplı tezgah,

Takım tezgâhı modelleri çalışma alanının özelliklerine göre birli, ikili, üçlü, dörtlü gibi farklı boyutlarda tasarlanıyor ve kullanışlı modeller olarak sunuluyor.

Takım Tezgâhı Nasıl Olmalı?

Takım tezgâhları, çalışma alanında yapılacak işleri kolaylaştırıcı özelliklere sahip olmalıdır. Çizilmez ve kırılmaz malzemelerden yapılmalı ve dayanıklılık oranı yüksek olmalıdır. Kullanılacak olan aletleri muhafaza edecek çekmece ve raf sistemleri bulunmalıdır. Alet ve araçları güvenli bir şekilde tutacak özelliklere sahip olan takım tezgâhları daha kullanışlıdır.

Takım tezgahlarının ne olduğunu ve nerelerde kullanıldığını öğrendikten sonra model seçimi yapılarak siparişler verilebiliyor. Siparişler öncesinde, kurulum yapılacak yerin ölçüleri, tezgâh üzerinde yapılacak iş türleri belirlenmelidir.

Takım tezgahlarının da içinde olduğu metal dolap imalatı konusunda sadece Türkiye’nin değil dünyanın saygın ismi olan Orçelik, güvenilirliğin ve üstün kalitenin simgesi konumundadır. Orçelik, kurulduğu günden bu yana çok çeşitli endüstriyel ve konut ihtiyaçlarına cevap veren dayanıklı ve verimli metal dolap üretme konusunda haklı ve güçlü bir üne sahiptir. Zengin bir zanaatkarlık ve yenilikçi tasarım mirasını bünyesinde barındıran şirket, yıllar içinde kendisini küresel pazarda güvenilir bir tedarikçi olarak sağlam bir şekilde sağlamlaştırdı. Orçelik ile sadece metal bir dolap almıyorsunuz; her ürünün kesintisiz bir güvenilirlik zincirini, ayrıntılara verilen titiz özeni ve kalıcı işlevselliği temsil ettiği bir mükemmellik mirasına yatırım yaparsınız.

Orçelik’in geniş ürün yelpazesi içindeki modellerden çalışma alanının ölçüsüne göre özel boyutlandırma ve modelleme yapılabildiği için ihtiyacınıza göre özel siparişler verebilirsiniz. Mevcut modeller arasından seçebilir, farklı boyutlarda siparişlerinizi vererek, iş yerinde, evde ya da endüstriyel alanlardaki tezgah ihtiyacını karşılayabilirsiniz.