Bu enerji dalgalanmaları, yapıların hasar görmesine ve hatta çökmesine neden olabilir. Yapılardaki bu hasar ve çökmeler ise, insanların hayatlarını kaybetmeleri ile sonuçlanabilir. Bu gibi olumsuz sonuçların yaşanmasındaki nedenler arasında, binaların gerekli özen ile tasarlanmaması ve uygulanmaması da yer alır. Bu nedenle, sorumluluk payı yüksek olan yapı sektörünün, daha güvenli ve dayanıklı binalar inşa etmek için alternatif yaklaşımlar geliştirmesi önemlidir. Bu alternatif yaklaşımlardan biri ise, binalarda hafif malzemelerin kullanımının tercih edilmesidir.

ArtStone Duvar Panelleri1

Hafif malzemeler, binaya yükledikleri ağırlık miktarının daha az olması nedeni ile deprem sırasında yer hareketlerine karşı daha fazla esneklik sağlayabilirler. Bu malzemeler, yapıların yüksek oranda enerji emmesine ve yayılmasına izin verir. Bu da, deprem sırasında yapıların deprem dalgalarına daha iyi dayanmasına yardımcı olarak, hasar görmesini önler. Bu nedenle, binaların depreme dayanıklı olması için doğru malzemelerin seçimi ve hafif malzemelerin kullanılması hayati bir öneme sahiptir.

ArtStone Duvar Panelleri

Artstone Fiberglas esaslı dekoratif duvar panelleri ise, sahip oldukları; düşük ağırlık, yüksek dayanıklılık ve kolay işlenebilirlik özellikleri ile bu hayati bilinç içerisinde üretilmişlerdir. Hafif yapıcı sayesinde binaya ekstra yük bindirmeyen Artstone panelleri, darbe dayanımı testi sonuçları ile sektörün en dayanıklı ve uzun ömürlü panelleri arasındadır. 10-14mm arasında değişen kesit kalınlıkları ile maksimum dayanıma ulaştırılan dekoratif uygulama panelleri, güçlü ve deforme olmayan yapısıyla uzun yıllar kullanım imkanına sahiptir. İnce ve esnek formu sayesinde iç ve dış mekanlarda her yüzeye vidalama yöntemi ile kolayca uygulanabilen Artstone ürünleri, mimari projelerde yer alan duvar, kolon, kiriş ve tavan yüzeylerinin optimum sürelerde istenilen doku ve görünümlere kolaylıkla gerçekleşmesini sağlar.

Böylelikle tasarımcılar için, hem üç boyutlu yüzey dokuları ve canlı renkleri ile kreatif mekanlar tasarlama fırsatı sunan Artstone panelleri hem de dayanımı yüksek güvenli yaşam alanları oluşturur. Her gün geliştirmekte olduğu geniş ürün gamıyla yaşam alanlarına yenilikçi ve modern çözümler sunan Artstone’un tüm modellerini incelemek için artstone.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Artstone Hakkında: Dekoratif duvar panellerinin öncü ismi ve yenilikçi markası olarak 2005 yılında faaliyete geçen Artstone Panel Sistemleri A.Ş., Türkiye’deki dekorasyon anlayışını ve vizyonunu farklı bir alana taşıyarak, tüm mekânlarda doğadan ilham alan yaratıcı çözümlere olanak veriyor. Genç, dinamik ve vizyoner ekibi ile yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren, proje çözümlerinin başarılı iş ortağı olarak kalite ve güvenin temsilcisi olma yolunda hızla ilerliyor.