Renault Austral, sportif ruha sahip Techno Esprit Alpine donanımı ve 160 beygirlik 12V hafif hibrit motoruyla Türkiye'de ön satışa çıkıyor. 

Bir Renault otomobili ilk kez, dinamik ve etkileyeci tasarım özelliklerine sahip, sportif Esprit Alpine versiyonuyla sunuluyor. Yeni Austral, 20 farklı gelişmiş sürüş destek sistemi ve 564 cm2 OpenR Link bilgi-eğlence sistemiyle sürüş keyfinden ödün vermeden herkes için en iyi teknolojiyi içeriyor. Arka koltuk 16 cm geriye çekilerek segmentinde öne çıkan diz mesafesini sağlıyor.

Zarif çizgileri parlak siyah tavanıyla vurgulanırken, öne çıkan yan korumaları güçlü ve kaslı tasarımı öne çıkarır. Sportif tasarım: saten mineral gri gövde rengi, sportif ön spoyler, 20" daytona alaşım jantlar, "3D derinlik efektli" yüksek teknoloji arka farlar, mavi dikişli Alcantara döşemeler, mavi/beyaz/kırmızı dikişli nappa deri direksiyon. 

Renault Austral Lansman Fiyatı netleşti içi

Yeni Renault Austral fiyatı Techno Esprit Alpine versiyonunun lansmana özel opsiyonlar hariç anahtar teslim fiyatı 1.190.000 TL olarak belirlendi.  Yeni Austral’e ilk sahip olacak kullanıcılardan biri olmak için ön sipariş dönemi 24 Nisan 2023 tarihinde başlıyor.

MULTI-SENSE

Yeni Renault Austral'in yol koşullarına ve değişen ihtiyaçlara adapte edilmesi için 4 farklı yapılandırma* seçeneği: motor sesi ve tepkisi, direksiyon hassasiyeti, ortam aydınlatması ve sürücü ekranı yapılandırması.

20 GELİŞMİŞ SÜRÜŞ DESTEK SİSTEMİ

Konfor; sürüş, fren, manevra ve park destek sistemleri... Yeni Renault Austral üzerindeki 20 farklı gelişmiş sürüş destek sistemini kullandığınızda yol her zaman kontrolünüzde.

İÇ TASARIM VE MODÜLER TASARIM

Yenilikçi kokpit. Ön koltuklar arasında geniş aralık ve akıllı telefonunuz için kablosuz şarj ünitesi. 35 litre kolay erişilebilir ve modüler saklama alanı. Arka koltuk 16 cm geriye çekilerek segmentinde en geniş diz mesafesini sağlar. 575 litreye varan bagaj kapasitesi.

Sıfır araca olan talep Türkiye’deki otomotiv fabrikalarının üretim planlarını da değiştirdi. Fabrikalar talebe yetişmek için neredeyse tam kapasite çalışmaya başladı. Otomotiv sanayisinde kapasite kullanım oranının yüzde 74’e çıktığını belirten OSD Başkanı Cengiz Eroldu, “Bütün fabrikalarımız tam kapasite çalışmaya çalışıyor. Biz üretimi zorluyoruz ama bu talep normal değil. Kimse bu kadar yüksek bir talep için ‘ihtiyaç’ diyemez. Önemli bir kısmı yatırım amaçlı” dedi.