Avaztürk.com'un haberine göre Enflasyon elde edilen aylık maaşın erimesine sebep oluyor. Elektrik faturası başta olmak üzere doğalgaz ve su faturası beli büküyor. Devlet en azından elektrik faturasını destekleyebilmek adına düzenli olarak ödeme yapacağını duyurdu. Başvurmak isteyenler online platform üzerinden e-devlet sistemine giriş yapabilir.

ELEKTRİK DESTEĞİ NEDİR?

Aylık olarak 135 TL'yi aşan elektrik faturası ödeyicileri devlet tarafından destekleniyor. Kimlik kartı ile fatura götürüldüğünde en yakındaki PTT şubesi destek oluyor. Anında yatırılan fatura üzerinde kalan miktarı kişi kendi cebinden karşılayabiliyor. Üstelik bu işlemler şubeye gitmeden online platform üzerinden de yapılabiliyor.

ELEKTRİK DESTEĞİ ÖDEME LİMİTİ

para

2023 yılı elektrik destek ödemesinden faydalanmak isteyen vatandaşların hanelerindeki kişi sayısı üzerinden ödeme yapılıyor. Elektrik fatura tutarı ve hane içindeki kişi sayısı ödenecek rakamı belirliyor. Aşağıdaki hane sayısı ve ödenecek rakama göre oluşan elektrik desteği listesi incelenebilir:

Tek kişilik hanelere yapılan destek 130,09 TL

3 kişilik hanelere yapılan destek 173,46 TL

4 kişilik hanelere yapılan destek 216,82 TL

5 kişilik hanelere yapılan destek 260,19 TL

ELEKTRİK DESTEĞİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Elektrik desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşların e-devlet platformunu kullanarak başvurulması gerekiyor. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların 65 yaşını doldurmuş, muhtaç güçsüz, eşi vefat etmiş, dul, yetim, asker ailesi, öksüz, şartlı eğitimden faydalanan, kronik hasta, engelli başta olmak üzere sosyo ekonomik durumu kuvvetli olmayan sigortasız vatandaşlara da sağlanıyor.

ELEKTRİK DESTEĞİ NE ZAMAN ALINIR?

Yukarıda sayılan grupta geçerli olan vatandaşların ek başvuru yapmasına gerek kalmadan sadece faturayı alıp kimlik ile birlikte PTT şubesine gitmesi yeterli oluyor. Şartları karşılayan vatandaşlar düzenli olarak her ay fatura desteğinden faydalanmaya başlayabilir.