Türkiye'de vatandaşların konut ihtiyaçlarına çözüm prefabrik yapılardan geldi. Pandemi sonrasında Türkiye genelinde popülerleşen yapılar arasına ismini yazdıran prefabrik evler için devlet tarafından destekler de duyuruluyor. Bu süreçte prefabrik ev masraflarının da karşılanacağı bildirilirken detaylar da sadece usakgundem.com adresinde yer alıyor.

prefabrik evler

Prefabrik yapılarda devlet sağladığı destek tutarını 150 bin liradan 200 bin liraya yükseltirken kampanyaya ait detaylar ve sıcak gelişmeler de netleşti.

200 BİN TL'LİK PREFABRİK EV DESTEĞİ

Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır.

prefabrik-evler-2

İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla ev onarımlarında  35.000-100,000-TL arası, prefabrik ev yapımlarında 200.000-TL, betonarme ev yapımlarında 300.000-TL’ye kadar destek verilir.

DESTEKTEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2023 yılı için 2.835,60 TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul  olma gibi özel şartlardan herhangi birine  haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin  ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma. 

prefabrik ev fiyatları

Devlet tarafından arsası olan ve oturulamayacak bir evde yaşayan vatandaşlara prefabrik yardımlar yapılmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan bu yardımlar için de detaylar Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından kişilere bildiriliyor.