Yeni projeleri hakkında bilgiler veren Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, ikinci projelerinden 1 milyar lira satış geliri beklediklerini açıklarken aynı bölgede üçüncü projelerinin de yolda olduğunu söyledi.

“Bugüne kadar çok sayıda nitelikli projeyi hayata geçirdik. Tüm projelerimizde, verdiğimiz sözlerden çok daha fazlasını zamanından önce yerine getirdik ve sektörün referans aldığı işlere imza attık. 157 konutun bulunduğu Özak Göktürk’te tüm konutları sattık ve erken teslim ettik. Şimdi de Özak Göktürk-2’de satışlara başlıyoruz. Aile yaşamına hitap eden projemizde yine referansla satış yapacağız.

Göktürk bölgesindeki yeni projemizde, 10 bin 500 metrekarelik bir arazide, 143 metrekareden başlayan ve 280 metrekareye kadar çıkan, 67 butik dairede teras alanları, orman manzarası ve şehrin tüm imkanlarını bir arada sunacağız. Hedefimiz 2023 yılında teslimatları gerçekleştirmek. Projemizde metrekare fiyatları 50 bin liradan başlıyor. İlk projemizde ise 20-22 bin seviyesinden satışa başlamıştık. Artan maliyetler nedeniyle fiyatlar bu noktaya geldi.

Ayı bölgedeki arsamız üzerinde üçüncü projemize gelecek sene başlayacağız. Ayrıca İstanbul Balmumcu’daki arsamız üzerinde de butik bir konut projesi inşa edeceğiz. Bodrum’da da bir otel yatırımı planlıyoruz.

İnşaat sektöründeki en önemli gündem artan maliyetler. Sektörün önde gelen oyuncuları öngörülemeyen bir piyasada iş yapmakta zorlandıklarını dile getiriyor. Malzeme üreticileri artan enerji maliyeti, salgın ve savaş kaynaklı tedarik sıkıntılarına dikkat çekse de, gayrimenkul firmaları yapılan zamların fahiş olduğu görüşünde. Son 2 yılda çimento ve demirde 5 kat fiyat artışı oldu. Bu oranda bir artışın açıklaması olamaz. Fiyat baskısı üretim yapmamızı engelliyor. Ben konut geliştirici olarak, demire çimentoya gelen zammın yarısı oranında fiyat artışına razıyım. Büyük proje yapma isteğimiz de yok. Butik projeler geliştiriyoruz” dedi. Konutta fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu belirten Akbalık, “Balon var dediler, şimdi stokta konut kalmadı. Bu nedenle de 2. el satışlar arttı. Önümüzdeki günlerde orada da arz azalacak. Yeni üretim yeni maliyetle yapılacağı için bugüne göre daha pahalı olacak”