Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde düzenlenen törende, “Ürünlerine En Çok EPD Belgesi Alan Çevre Dostu Şirket” ödülünün sahibi ODE Yalıtım oldu.

Çevreye duyarlı üretim misyonunu uluslararası alanda geçerli belgelerle tescilleyen ODE Yalıtım’ın çalışmaları, Türkiye’deki yapı sektörünün sürdürülebilir ilkeler ışığında gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından ödülle taçlandırıldı. ÇEDBİK’in düzenlediği Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde gerçekleşen ödül töreninde, ODE Yalıtım “Ürünlerine En Çok EPD Belgesi Alan Çevre Dostu Şirket” ödülünü almaya hak kazandı.

Tuğrul Baran: “Karbon ayak izimizi şeffaflıkla beyan ediyoruz”

 

Şirket adına ödülü, ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi (COO) Tuğrul Baran aldı. Ürettikleri yalıtım ürünleri gruplarının tamamı tüm pazarlarda geçerli, uluslararası onaylı ve Avrupa standartlarıyla uyumlu Çevresel Ürün Beyanı (Environmental Product Declaration - EPD) belgesine sahip tek yalıtım şirketi olduklarını söyleyen Baran, “Bu alandaki çalışmalarımızı aralıksız devam ettirerek geçen yıl itibarıyla ürün serilerimiz özelinde de EPD belgesi almaya başladık. Bu kapsamda şu ana kadar 16 ürün serimiz EPD belgesi almaya hak kazandı. Belgeler, EPD’nin resmi sitesi www.environdec.com’da da yayımlandı. Önümüzdeki dönemde de ürün serilerimiz özelinde belge almaya devam ederek, ürünlerimizin tüm çevresel etkilerini ve karbon ayak izini şeffaflıkla beyan etmeyi sürdüreceğiz. Bu çalışmalarımızın ÇEDBİK gibi saygın bir kuruluş tarafından ödüle layık görülmesinden büyük mutluluk duyuyor, bu ödülün çevreye duyarlı üretime yönelik farkındalığın artmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Baran ayrıca EPD belgeli yalıtım ürünlerinin, LEED ve BREEAM gibi yeşil bina sertifikaları almak isteyen projelere de ekstra kredi sağladığını sözlerine ekledi.

ODE Yalıtım Hakkında:

1985 yılında taahhüt faaliyetleriyle ticaret hayatına başlayan ODE, 1988 yılında Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu alanlardan birine yönelerek yalıtım sektöründe ilerleme kararı aldı. 1990 yılında ithalatçı, 1996 yılında ise üretici kimliğine kavuşan ODE; Yapı ve Teknik Yalıtım olmak üzere 2 ana kategoride üretim yapmaktadır.