Başta İstanbul, Antalya, İzmir ve Ankara olmak üzere son dönemde konut kiralarında büyük şehirlerde yaşanan fahiş artışlar bu kentlerde yaşayan veya tayin olmayı bekleyen memurları kara kara düşündürüyor. Kiraya yetişemeyen memurlar, taşra illerine tayin istemeye başladı.

Meclis araştırma önergesinin tartışıldığı sırada söz alan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, memurun aldığı maaşın 8 bin lira olduğunu, İstanbul’da en ucuz ev kirasının ise 4 bin lira olduğunu hatırlatarak “Kriz her geçen gün büyüyor. Fahiş kira artışlarına karşı getirdiğiniz yüzde 25’lik sınırla yeni sorun yarattınız. İstanbul’daki memur, kiradan dolayı memleketine tayin istiyor. Bu insanlar faturalara, mutfak masrafına nasıl yetişecek, çocuğunun eğitim masrafını nasıl karşılayacak” diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil de “Ankara’ya atanan bir memur, aldığı maaş kadar kira vermek zorunda ve bunun için de tayinlerini taşraya almak istiyorlar.” dedi.

Kira fiyatları o kadar çok artış gösterdiki ev sahipleri parayı daha çok sever oldu , iyi diye bilinen ev sahipleri bu rakamları görünce artık iyilik yapmayı unuttu paragöz olmaya başladı bunu fırsata ceviren ev sahipleri kiracılarını tek tek çıkarıp yeni ve daha yüksek rakamdan kiraya veriyorlar, Artık sabit gelirli memur, askari ücretli çalışanlar büyükşehirlerden kaçmaya başladılar bu maaşlarla bu kiralar zor ödenir diyorlar, Anadolunun ilçelerine tayin istiyorlar, Büyükşehirlerde çalışacak içci bulmakta zorlanacağklar artık bu gidişle.