Optimal’in yeni yatırımı Batı Karadeniz’in eşsiz kıyılarından Düzce Akçakoca’da olacak. 250 Milyon TL yatırım bedeline sahip Akçakoca Kalekoyu’nda bu ay temel atılacak.

İNŞAATTA TÜM SÜREÇLER

Ulusal ve uluslararası alanda konut, otel, ofis, AVM, eğitim yapıları, spor tesisleri, medikal ve sanayi gibi yapıların projelendirme ve müşavirlik aşamalarını baştan sona gerçekleştiren Optimal, bugüne kadar birçok prestijli projeyi teslim etti. İnşaat yönetimi, yatırım fizibilitesi, tasarım yönetimi, ihale ve satın alma yönetimi gibi faaliyetleriyle 5 milyon metrekareden fazla inşaat alanında proje yürüttü. Şu anda 20’nin üzerinde lokasyonda 10 ofis ve 500’ü aşkın personelle operasyon yürüten Optimal, uluslararası büyüme vizyonuna da sahip. Optimal’in elde ettiği bu başarılar iş dünyasının da dikkatini çekmiş ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan Türkiye 100, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasında 2019 yılında ikinci sırada yer aldı.

kalekoyu-projesi villa

DEPREM ÇALIŞMALARIYLA ÖDÜLLÜ

Optimal Pro Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Özdemir ise İnşaat Yüksek Mühendisi. Yüksek lisansını İngiltere’de yapan Özdemir, deprem alanındaki çalışmalarıyla ödüllü Ferro çimento türünün, depreme karşı dayanıklılığı üzerine çalışmalar yapan Özdemir, yoğun laboratuvar araştırmaları sonucunda deprem alanında yazdığı Teknik Makale 2002 yılında Fransa Yapı Onarım Konferansı ve İngiltere İnşaat Mühendisleri Odası tarafından ödüllendirildi. Bu çalışmaları uluslararası arenada da takdir gören Özdemir, birçok iş teklifi aldı ve İngiltere merkezli Jacobs’ta nükleer departmanında görev aldı. Özdemir, İngiltere’de farklı şirketlerde ve görevlerde çalışmalarının ardından 2010 yılında Türkiye’de Optimal’i kurdu. Optimal’in Frankfurt ve Londrada da ofisi bulunuyor.

kelekoyu-burhan

MILLSTONE’UN İLK YATIRIMI DÜZCE AKÇAKOCA’YA

Optimal, genç, dinamik ve deneyimli kadrosuyla, yıllar içerisinde oluşan uzman iş ortakları ve edindiği tecrübeyi şimdi de gayrimenkul geliştirme alanında yatırım yaparak değerlendirmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda kurulan Millstone markasıyla ilk yatırım Düzce’nin Batı Karadeniz kıyısında yer alan Akçakoca ilçesine olacak. “Yeni bir iklim, yeni bir yaşam” mottosuyla hayata geçecek Kalekoyu projesi, ormanla, denizle iç içe villa ve dairelerden oluşuyor. Yatırım bedeli 250 Milyon TL olan projede bu ay itibarıyla temelin atılması planlanıyor.

Optimal Pro Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, “Düzce Akçakoca; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2022’de yayınladığı çölleşme raporuna göre Türkiye’deki çölleşme olasılığının en düşük olduğu yer olarak belirtilmiştir. Küresel ısınma sonucunda ortaya çıkan hava sıcaklıklarındaki artış, her geçen gün güneyden kuzeye doğru ilerliyor. Batı Karadeniz kıyısında yer alan Akçakoca Kalekoyu; eski zamanların güney iklimini, Türkiye’nin kuzeybatısında sunuyor. Optimal olarak bugüne kadar edindiğimiz tecrübeyi böyle bir yatırım alanında değerlendirmek istedik. Bu ay sonunda ilk blokun temelleri atılacak” açıklamasını yaptı.

kalekoyu1

Akçakoca’nın yaz aylarında turistlerden çok talep gördüğünü, Karadeniz’in en büyük otelinin bu bölgede yer aldığını anlatan Özdemir, “Akçakoca’ya yaz aylarında günlük 40 bin araç geliyor. Yerli turistin de sevdiği bir bölge. Hem yerli turistin sevdiği bir bölge hem de bizim kitlemiz bu bölgede bulunuyor” dedi.

MAVİYLE YEŞİLİN BULUŞMA NOKTASI

Ülkemizin sayılı mavi bayraklı plajlarına yürüme mesafesinde, yemyeşil doğasıyla Batı Karadeniz’in masmavi denizini buluşturan Akçakoca Kalekoyu’nda 107 daire ve 7 villa yer alıyor. Havuzlu villalar, dubleks daireler, geniş teraslı zemin kat daireler, müstakil kullanımlı bahçe daireleri gibi pek çok seçeneği bir arada bulunduran projede, toplam brüt alanı 282 metrekare olan 5+1 villa, 182 metrekarelik 3+1 dubleks, 138 metrekarelik 2+1 dubleks, 152 metrekarelik 3+1 daire, 122, 133, 98 ve 88 metrekare büyüklüklerinde 2+1 daire ile 89 metrekarelik 1+1 daire seçenekleri yer alıyor.

DÖRT MEVSİMİN MERKEZİNDE

Akçakoca, ulaşım açısından da çok merkezi bir konumda. İstanbul ya da Ankara’dan Kuzey Marmara ve TEM otoyolları kullanılarak sadece 2 saatte Kalekoyu’na ulaşılabiliyor. Burada yaşayanlar yalnızca yaz aylarının değil dört mevsimin tadını çıkaracak. Yakın mesafede bulunan Abant, Yedigöller Milli Parkı, Topuk ve Kardüz yaylaları, Kartalkaya Kayak Merkezi ve Gölcük Tabiat Parkı da kış aylarında tercih ediliyor. Projeye Abant 1 saat, Gölcük 1 saat 15 dakika, Kartalkaya 1.5 saat mesafede yer alıyor.

AİDATLARI DÜŞÜRECEK FORMÜL

Akçakoca Kalekoyu projesi enerji verimliliği ve çevre ön planda tutularak tasarlanıyor. Otopark üstlerinde kullanılacak güneş panelleriyle doğadan enerji elde ediliyor. Yağmur suları, toplama sistemleriyle depolanarak bahçe sulamasında kullanılıyor. Yüksek verimli ısıtma-soğutma sistemleriyle, son teknoloji led aydınlatmalarla ve bina otomasyon sistemiyle enerji verimliliği üst düzeye çıkıyor. Böylece hem doğal kaynaklar korunuyor hem de ortak alan giderlerinde tasarruf sağlanıyor.