Satışlar, Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %37.7 artışla 575 bin 889 olarak gerçekleşti.

Rakamları değerlendiren Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, şu açıklamaları yaptı: “Bu rakamlar son üç yıldaki en iyi Mayıs ayı satışına işaret ediyor. Konut satışlarındaki artış sürüyor. Geçtiğimiz iki yılda koronavirüs tedbirlerinin konut satışlarına da yansıdığını tecrübe ettik. Pandemi sürecinden beri biriken arz ve sektör tarafından beklemeye alınan taleplerin bir sonucu olarak, pozitif etkiyi gerçek anlamda Nisan ayında görmeye başladık.

limonlu-bahçe

Bunda, pandeminin ülkemiz ve dünya genelinde kontrol altına alınması, yaşamın normale dönmeye başlamasıyla beraber 2022’nin ilk çeyreğinde yeni projelerin satışa sunulmasının da etkisi büyük. Ayrıca Mayıs ayında devreye giren Konut Finansman Projesi’nin de satışların artışına olumlu etki ettiğini görüyoruz. Bütün bunlar birleştiğinde konutta rekor serisinin devam edeceğini söyleyebiliriz. Konutta talebin oldukça canlı olduğu bir dönemdeyiz”

Yabancılara yapılan konut satışlarının da baz etkisiyle yüzde 235.7 yükselerek 5 bin 962 olduğunu, ancak bir önceki aya göre düşüş görüldüğünü belirten Dinçel, 2022’nin başından beri yabancılara satışta ilk defa düşüş yaşandığını da ifade etti.