Kira artışı ile ilgili önemli açıklamalar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından geldi. Kurum, arz-talep dengesi konut fiyatları üzerinde önemli bir etken diyerek bu konu hakkında kamuoyunu duyuru yaptı. Konut kira artış sınırı ile ilgili önemli açıklamalar haberimizin devamında sizlerle birlikte..

Konut sektöründeki önemli gelişmeler

Bakan Murat Kurum, konut kira artış sınırı yüzde 25'e kadar olan düzenleme temmuz ayında sona erecekken, söz konusu düzenlemenin uzatılacağı konusunda bilgi paylaşımı yaptı. Bakanı Murat Kurum, kiralık konutlardaki fiyat artışlarına ile ilgili düşüncelerini kamuoyuyla paylaştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut sektöründeki gelişmeleri yakından takip etmek oldukça önem taşıyor dedi. Arz-talep dengesi, konut fiyatları üzerinde en önemli etkenlerden biri olduğunu dile getiren Bakan Murat Kurum, bu durumda devreye TOKİ giriyor dedi.

kira-sözleşmesi

TOKİ aracılığıyla deprem riskini azarlatarak ve konut sahibi olmayı teşvik etmek amacıyla yapılan sosyal konutlar, arzın artırılmasına yardımcı olabileceği ve bu durumda talep azaldığı için kira artışı minimuma düşeceğini bildirdi. Bakan Murat Kurum, ilk kez ev sahibi olmak isteyen kişilere sunulacak olan kredi imkanları da, arzın artırılması için önemli adımlardan biri olduğunu dile getirdi.

Temmuz ayında bitecek olan düzenleme yeniden güncellendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut kira artışlarını dur diyen düzenlemenin geçerlilik süresinin 2023’ün Temmuz ayına kadar olduğunu ve bu tarihin de uzatılacağını kamuoyu ile paylaştı.

TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilen düzenleme ile birlikte, konut kira artışları bir önceki kira yılına ait bedelinim yüzde 25’ini geçemeyeceği yeni bir düzenlemeye imza atılmıştı. Söz konusu düzenleme 2022 Haziran ayında resmen yürürlüğe girmişti. Söz konusu düzenleme temmuz ayında bitecekken bu süre uzatıldı. Bakan Murat Kurum, Piyasa şartlarının üzerinde kira artışı söz konusu olduğu zaman vatandaşları korumak için gerekli adımların atılacağını dile getirdi.