Kocaeli Üniversitesi Emlak ve Emlak Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Murat Bolat ve bölüm hocaları Dr. Leyla Şenol ile Öğr. Gör. Başak Balkır Gülen’de Emlak Kulübü’nün yanında olduklarını belirterek sektöre ve Emlak Kulübünün projelerine desteklerinden dolayı Onursal üyelik Belgeleri Kurucu Başkan Fuat Özdağ tarafından takdim edildi.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ SÜPRİZİ

Emlak Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinden oluşan bir heyet

 Emlak sektörünün kıymetli hocalarını bu mutlu günde yalnız bırakmayarak öğretmenler günü nü kutladı. Kocaeli Üniversitesi Emlak Yönetimi Bölüm başkanı Dr. Murat Bolat ve hocalar bu duyarlılıkları için Emlak Kulübüne teşekkür ederek, bizlerde Üniversite olarak her daim sizlerle birlikte projeler üreterek Emlak Kulübünün yanında olacağız dediler.

GAYRİMENKUL DE VERGİ BARIŞI

Sektörel konuların konuşulduğu konuların başında 2023 yılında planlaması yapılan konut satışlarında ekspertiz raporu zorunluluğu konuşuldu. Dr. Murat Bolat “Konut satışlarında ki ekspertiz raporu zorunluluğu bazı sorunlar getirebilir. Bunların başında Gayrimenkul kazanç artış vergisi sorunu bunun için belediye Rayiç değerleri üzerinden satılan konutların 5 yıl geçmeden tekrar satış görmesi durumunda yüksek vergiler çıkabilir. Ancak Belli bir milat itibari ile vergi barışı uygulanırsa bundan sonraki süreçlerde vatandaş zor durumda kalmaz. Hem de piyasada bu sorundan kaynaklanacak konut satışı durağanlığı da ortadan kalkmış olur.” dedi.