felaketlerinin ardından öncelikle Depremi yaşayan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini sunarak, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diler, yakınlarına kaybedenlere sabırlar dileyerek tüm Türkiye'mize ve komşu ülke Suriye'ye geçmiş olsun dileklerini belirterek, deprem sonrası emlak, gayrimenkul, inşaat ve  ile konutlarla ilgili gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

CANINI ORTAYA KOYARAK, BİR CAN KURTARABİLİRMİYİZ ANLAYIŞIYLA EMEK VEREN TÜM ARAMA KURTARMA EKİPLERİNE, ŞOFÖRLERİMİZE, İŞ MAKİNASI OPERATÖRLERİMİZE, SAĞLIKÇILARIMIZA, MADENCİLERİMİZE, BASIN YAYIN EMEKÇİLERİMİZE, ÖĞRENCİLERİMİZE, YEMEK VE AŞ DAĞITAN BAĞIŞTA BULUNAN TÜM VATANDAŞLARIMIZA, KURUM VE KURULUŞLARIMIZA MİNNET VE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ.

Deprem başlar başlamaz Türkiye'nin ve Dünya'nın her bölgesinden koşarak ve uçarak gelen tüm arama kurtarma ekiplerine, tırlarla, uçaklarla, araçlarıyla, yardım kampanyaları düzenleyen tüm organizasyonlara, arama kurtarma çalışmalarında hayatını kaybeden tüm insanlarımıza, vefakar dostlarımıza, minnettarız. Bu günleri bu iyiliklerinizi asla ödeyemeyiz. Hepinize minnettarız.

TÜRK DEVLETİ VE TÜRK MİLLETİ OLARAK TÜM TÜRKİYE KENETLENDİ.

Deprem sonrası yine başta Devletimiz ve Türk Milletimiz olarak tüm imkanlarını seferber etmiş ve depremzedelere kalacakları yerler açılmıştır. Aziz Türk Milletimiz evlerini, işyerlerini, otellerini yuvalarını, depremzedelere açmışlar, onların yaşama idame etmeleri için her türlü gereksinimleri karşılanmaya devam etmektedirler. Tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun.

DEPREM FIRSATÇILIK DEĞİL EL BİRLİĞİYLE YARALARIMIZI SARMA GÜNÜ OLMALIDIR.

Ancak deprem sonrası bunu fırsata çevirmek isteyen bazı gayrimenkul ve konut sahipleri kira ücretlerini fahiş fiyatlara yükselterek, barınmak amacıyla muhtaç ve ihtiyaç sahibi insanlarımıza depremin vurduğu yetmezmiş gibi birde acımasızca hareket ederek, insanlıktan çıkarak konutunu ve iş yerini, yüksek kira ücreti isteyenlere sert bir dille eleştirdi.

Sizler vicdanınızı nereye kaldırdınız, hiç mi acıma duygunuz yok, O paralar sizi memnun edecek mi, Yarın sizin o evlerinizin mülklerinizin yıkılmayacağını, sislerinde depreme yakalanmayacağınızın garantisi var mı? Siz hiç Allah'tan korkmaz mısınız.  İşte gördük 20  kat dairesi olanda, o dairelerde kirada oturanlarda aynı sokakta aynı yerde yaşam savaşı veriyor, yakınlarını arıyor.

Ama unutmayın, halkımız sizleri unutmayacak ve önce vicdanlarınızda sonra hukuki olarak Devletimizin ilgili kurumlarında yargılanacak ve gerekli cezayı alacaksınız. Unutmayın bir gün o eviniz ve iş yeriniz başınıza yıkılabilir. Mülk Allah'ındır boşuna denmiyor.  Sizi para bile kurtaramayacak İlahi adalette paranın önemi yok bunu unutmayınız diyerek tepkisini şu sözlerle sürdürdü.

Sizler KUMBARASINDAKİ HARÇLIĞINI FEDA EDEN ÇOCUKLARIN VİJDANI ile MEKSİKADAN GELEREK HAYATINI KAYBEDEN PRETO KÖPEĞİ KADAR OLAMADINIZ! Bu dünyada hepimiz misafiriz, hepimiz saati belli olmayan yolun yolcusuyuz diyerek insanlığın elden bırakılmamasını belirtti.

PRETOYU UNUTMAYACAĞIZ

Meksika'dan gelerek iki kişinin kurtarılmasında önemli rol alan ve arama kurtarma çalışmalarında rahatsızlanarak hayatını kaybeden arama kurtarma ekibinin önemli bir parçası olan Preto'nun kaybı Türk Milleti olarak hepimizi derinden üzdü. Canını ortaya koyarak çalışmalara katılan tüm vefakar dostlarımıza da minnettarlığımızı sunuyoruz diyerek, bu vefakar dostlarının depremde çok büyük önemli görevler üstlendiklerini belirtti.

GAYRİMENKUL KİRALAYACAKLAR İLE SATIN ALACAKLARA SESLENEREK SATICILARDAN VEYA MÜLK SAHİPLERİNDEN DEPREME DAYANIKLILIK RAPORU İSTEYİN.

Deprem ile gayrimenkul ve inşaat alanında tüm paradigmaların değiştiğini, insanların yaşamlarını ve hayatlarının devamlılığının sürdürülmesi, bu yaşanan acıların tekrar yaşanmaması için yıllarca uğruna birikim yaptıkları alacakları ev ve iş yerlerinin mezarları olmaması için daha hassas davranarak, kılı kırk yarmaları gerektiğini belirten Sert, artık bunda sonra yaşanan deprem sonrası gayrimenkul alacaklar ile iş yeri ve konut kiralamak isteyenlere hayati önerilerde bulundu.

Depremde de görüldüğü gibi sağlam depreme dayanıklı yapılarda en küçük çatlak bile oluşmadığını, en küçük bir hasar olmadığını gördüklerini belirten Sert, burada da vijdanlar konuşuyor. İnşaatın demirinden, çimentosundan, betonundan çalmayan müteahhitlerin yaptığı binalar kendilerinin onur tablosu olduğunu belirterek işlerini doğru dürüst yapan müteahhitlere ve denetim firmalarına, ruhsat veren kurumlara minnettarız.

Ancak inşaat maliyetlerinden kısmak için inşaatın tüm gereksinimlerinden çalan, işini doğru düzgün yapmayan tüm paydaşlardan ise bu kadar insanın vebalinin omuzlarında olduğunu unutmamalarını çaldıklarının aslında paradan değil hayatlar olduğunu unutmamalıdırlar.

GAYRİMENKULÜNÜZ MEZARINIZ OLMASIN!

Sizler nasıl araba kiralarken veya tatil yeri seçerken yada marketten pazardan domates alacağınız zaman en iyisini ve en sağlamını almayı seçiyor, araç alırken ekspertiz raporu istiyorsanız gayrimenkul kiralarken ve ya satın alırken kesinlikle aynı hassasiyeti taşıyın ve aldığınız veya kiraladığınız gayrimenkul mezarınız olmasın diyerek uyarıda bulundu.

SADECE MÜTEAHHİTLERDEN DEĞİL TÜM PAYDAŞLARDAN HESAP SORULMALIDIR.

Yıkılan binaların müteahhitlerin hesap vermesi için Devletimiz tarafından hukuki olarak hesap vermeleri sağlanırken, sorumluluk sadece müteahhitlerin olmamalı bu inşaatın yapımından bitimine kadar tüm paydaşlardan hesap sorulmalıdır. İşini düzgün yapmayan tüm herkes yargı önünde gerekli cezayı çarptırılmalı ve bu mesleklerden  bir daha yapmamak üzere ihraç edilmeli ve  gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır.

MÜTEAHHİTLİK HER ÖNÜNE GELENİN YAPACAĞI İŞ OLMAMALIDIR. YAPI DENETİM FİRMALARI İLE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ FİRMALARININ İŞLEYİŞİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR.HİZMET ÜCRETLERİNİ DEVLET ÖDEMELİDİR.

Son yıllarda sektördeki karlılık ve talebin çok olmasıyla her önüne gelenin müteahhitlik işine el attığını ve işin ehil olmayan insanlar tarafından yapıldığını gördüklerini belirten sert kolonların ve taşıyıcıların nasıl yapıldığı yapılan denetimlerde televizyondan görünce bu kadar da olmaz denilen görüntülerin ortaya çıktığını belirtti. Yapı denetim firmalarının ücretleri kesinlikle Devlet tarafından ödenerek tarafsızlık ilkesi korunmalıdır diyerek önemini belirtti.

  MESLEKTAŞLARIMIZDAN DA RİCAMIZ VAR DİYEREK ÇAĞRIDA BULUNDU!

Değerli meslektaşlarım, bildiğiniz üzere sektörümüzde son günlerde fiyatların artmasından sanki emlakçılar sebep oluyor gibi algı yaratıldığını, ancak emlakçının görevi alıcı ile satıcıyı buluşturmak ve tarafların anlaşmalarına sağlamak olduğunu belirterek ancak bizlerin pazarlama faaliyetlerimizde ve eğitimlerimizde her zaman belirttiğimiz gibi doğru fiyatı belirlenebilmesi için yerinde ekspertiz yapmanın en uygun yol olduğunu, yüksek fahiş fiyat isteyen satıcıların gayrimenkullerinin satılmasında özellikle hizmet vermeyiniz diyerek tavsiyede bulundu.. Depremzede vatandaşlarımıza karşı özellikle hassasiyetle yaklaşınız. Onlara yardımcı olalım kolaylık sağlayalım. Gerekirse sizlerde uygun görürseniz hizmet bedellerimizden belli oranda fedakârlık yapalım. Burada takdir tamamen sizlere ait. Depremzedelerin yardım organizasyonlarında ve yerleştirilmesinde hizmet bedeli almayan ve kolaylık sağlayan tüm meslektaşlarımızdan Allah hepinizden razı olsun diye teşekkürlerini belirtti.

MESLEKTAŞLARIMIZA YAPILAN HAKSIZLIĞI KABUL ETMİYORUZ!

EMLAKÇI VERDİĞİ HİZMET İLE KAZANÇ SAĞLAR VE GEÇİMİNİ TEMİN EDER.

Son günlerde emlak danışmanı arkadaşlarımıza karşı acımasız bir algı yürütülüyor. Değerli halkımız bizler ofislerimizin sürekliliği ve mesleğimizin devam etmesi, bizlerin yaşamları ve hayatlarımızın devam etmesi için hizmet bedeli ile geçimimizi sağlıyoruz. Sizler nasıl marketten veya alışverişlerde ücret ödüyorsanız, Mali müşavirinize, Avukatınıza ödeme yapıyorsanız bizde aynı serbest meslek mensubuyuz. Kanun ve yönetmeliklerce belirlenmiş kurallara göre mesleğimizi yapıyoruz. Bakmakla yükümlü olduğumuz ailelerimiz ve Devlete karşı sorumluluklarımız var. Bizler bu depremde yine yardım organizasyonlarında elimizden geldiğince fazlasını yapmaya çalıştık ve hala yapmaya çalışıyoruz diyerek, meslektaşlarına haksızlık yapılmasını asla kabul etmediklerini belirtti.

DENETLEMELER BAŞLADI VE DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDECEK!

EMFED Başkan Vekili Sert, deprem sonrası artan fahiş fiyat uygulaması ve önceki kiracıları mobbing uygulayan mülk sahiplerine karşın Devletin yetkili kurumlarınca denetlemelerin başladığını, bazı gayrimenkul sahiplerine cezalar uygulandığını, fahiş fiyat uygulayanlara ağır yaptırım ve maddi cezaların verilmeye başlandığını belirterek bu konuda kamuoyunda dikkate alınmasını belirtti. Bu konuda mağdur olan vatandaşların Ticaret il Müdürlüklerine ve Maliye'ye bildirimde bulunmalarını belirtti.