Kirada bulunan evi olan ev sahipleri için yeni bir döneme girildiğinin sinyali verildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy karara ilişkin detayları açıkladı.

Son zamanlarda giderek popülerleşen ve özellikle yaz dönemi için kiraya günlük olarak verilen ev, daire ya da villalar için turizm anlamında yeni bir döneme girildiği Bakanlık tarafından vurgulandı. Kiralık ev arayanlar dikkat!

Kirada evi olan ev sahiplerine Bakan Ersoy'dan YENİ DÜZENLEME açıklaması! 1000 TL değil 3000 TL vergi...- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy evini günlük kiraya verenler ile ilgili olarak konuştu. Konu ile ilgili olarak Bakan, günlük kiralanan evlere yönelik bakanlık tarafından yeni bir çalışma yapıldığını bildirdi.

Bakan'ın yaptığı açıklamalarda vergi sistemi dahil birçok konuya değinilirken 1000 TL'lik vrgi veren birinin 3 Bin TL'lik vergi ödemek zorunda kalıp kalmayacağı merak edilirken Bakan'ın şu sözleri dikkat çekti:

Günübirlik kiralanan evlere yönelik bakanlık tarafından yeni bir çalışma yapıldığını belirten Ersoy, şunları belirtti: “Bu evlere sertifika zorunluluğu getireceğiz, bakanlığa yapılacak başvuruyla bu belge alınacak. Ayrıca, otellerde olduğu gibi bu evlerde konaklayan kişilerin bilgileri de ilgili kurumlarla paylaşılacak. Elde edilen gelirin de vergisinin ödeneceği bir sistem olacak.”