Kira artışındaki devletin belirlemiş olduğu %25'lik artış oranı Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Murat Kurum Açıklama yaptı bu artışın süresi uzatılma ihtimali yüksek kiracıları sevindirecek haber Bakan kurumdan geldi.

murat_kurum_afad

Konutta kira artışını sınırlayan düzenleme, 2022 yılında Resmi Gazete’de yayınlandı. Düzenlemeye göre; 11 Haziran 2022 tarihi ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen kira sözleşmelerinde %25’ten fazla kira artışı yapılamayacak. Bu sınırlama ile konut kiralarının zam artış oranı %25’i geçmeyecek şekilde belirlenmiştir. %25’i aşan sözleşmeler geçersiz sayılacaktır.

1 Temmuz’da bitecek süre sonrası kira artış oranları ne kadar olacak birçok kişi bunu merak ediyor? Kira artış oranları her yıl kiracıların en çok merak ettiği konu ve tartışma haberi oluyor her ay başı sürekli bu ay kira artış oranı ne olacak ev sahibi kiracı arasında her zaman sıkıntılı bir süreç haline gelmeye başlandı bunu fırsat bilen ev sahipleri ise kiracılarına sürekli evimi boşalt kızım, oğlum gelecek ben oturacağım gibi sözler söyleyerek kiracılarının çıkmasını ve daha yüksek fiyattan evlerini kiraya vermeyi düşünüyorlar.

Devlet bir sınırlama getirmesi ve bununda kanunlaştırılması gerekiyor sürekli her ay başı kira artış oranı ne kadar olacak bu merak konusunu sabitlemesi gerekmektedir aksi takdirde büyükşehirlerden işçi göçü başlar iş yaptıracak insan bulmayız buda ekonomik bir sorun haline gelir bu aslına bakılınca devlet sorunu olduğu için devletin artış oranını sabitlemesine her mülk sahibinin uyması gereken bir kuraldır.