Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘ın Manisa Ziyareti sırasında otobüsün önüne atlayarak dikkatleri üzerine çeken Nurser Özdemir Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini otobüse davet etmesiyle kentsel dönüşümde yaşanan bir hukuksuzluk gün yüzüne çıkmış oldu. Açılan davalar ve lehte verilen onca kararlara rağmen sesini bir türlü duyuramadığı bürokrasi yüzünden, yıllardır yaşadığı kentsel dönüşüm çilesi ve üçte iki hilesiyle kaybetmekle yüz yüze olduğu Şehzadeler ilçesindeki dükkanını Cumhurbaşkanına ulaşmasıyla koruma imkânı buldu.

Kentsel Dönüşümde Üçte İki Hilesi ve Müteahhit Zorbalığı1

Cumhurbaşkanına ilgisinden dolayı teşekkür eden Nursen Hn. Bu sefer sorunun çözümünden çok ümitli.

Yenigüncelhaber.com‘a özel demeç veren Nurser Hn. ; Müteahhittin dükkan sahiplerini muhatap almayarak ve tüm dükkanları kendi adına kayıt ettirmeye çalışmasının kendilerini mağdur ettiğini. Ayrıca firmanın Manisa’nın en değerli bölgesinde ana cadde üzerinde bulunan dükkanlarını kendileriyle anlaşmayarak ve işyerlerini vermeyerek, kendi uhdesine almak için üçte iki hilesi yaptığını iddia etti.

Havada Uçuşan Tehditler ve Bürokratların Keyfiliği

Kentsel Dönüşümde Üçte İki Hilesi ve Bakanlığın Kanun Tanımazlığına Cumhurbaşkanı Ayarı

Nurser Hn. Açılan davalar ve yapının riskli olmadığına dair yapılan hukuki tüm itirazlara rağmen, hukuksuza işyeri sahiplerini zorda bırakmak için binanın tüm cam ve çerçevelerinin söktürüldüğü, böylece binaya metruk yapı görüntüsü verilmeye çalışıldığını söyledi.

Kentsel Dönüşümde Üçte İki Hilesi ve Müteahhit Zorbalığı2

Yıllardır verdiği mücadelede kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını dile getiren Nursen Hn. Dükkanına dükkân talebine karşılık, firmanın üçte iki çoğunluk oyunuyla umursamaz tavır takındığını. Açılan davalar ve bakanlığa verilen dilekçelere rağmen, bakanlık nezdinde de seslerini duyuramadıklarını, firmanın tehditkâri tavırlarından dolayı ciddi mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Manisa ziyareti esnasında otobüsün önüne atlayarak durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlatma ve destek isteme fırsatı bulan Nurser Hanım, Cumhurbaşkanıyla görüşmesinden bir gün sonra önce Manisa Valiliğinden ve sonrasında Manisa Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından kendisini arayan yetkililer tarafından sorunun çözümüyle ilgili takipte olduklarına dair kendisine bilgi verdiklerini söyledi.

Müteahhit Ne Derse Bakanlık Onamış!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Manisa İl Müdürlüğü’nün vatandaşın açtığı ve kazandığı tüm dava ve 08.06.20221 tarihinde verdiği itiraz dilekçelerine rağmen, Manisa 2. İdare Mahkemesinin 2019 / 87 Esas ve 2020 / 327 nolu kararlarını görmezden geldiği. Müteahhittin kanunlara aykırı ve eksik bir şekilde yaptırdığı riskli yapı tespitini işleme koyduğu, Şehzadeler İlçesi, Dinçer Mahallesi 605 Ada 8 Parselde vatandaşa bilgi ve haber vermeden Karan İnşaat (Nuri Karan) ‘ın yıkım kararını onadığı ve söküm çalışmalarına mahkeme kararları ve kanunlara aykırı bir şekilde müsaade ettiği ortaya çıktı.

Kentsel Dönüşümde Üçte İki Hilesi ve Müteahhit Zorbalığı3

Kentsel dönüşümde fırsatçı vatandaşların önünü kesmek için çıkartılan 6306 sayılı yasada mevcut 2/3 çoğunluk kuralı bu sefer fırsatçı müteahitler yüzünden hakkını arayan vatandaşların mağdur olmasına sebep olmakta.

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesi başta olmak üzere bir çok olumsuz örneğiyle karşılaştığımız bu uygulama sonrası batan yada bir çok insanı mağdur ederek ortada bırakan firmaların yarım bıraktığı işleri Fikirtepe’de Devlet üstlenmek zorunda kalmıştı.

Kaynak: Yenigüncelhaber.com