Ankara’nın Etimesgut ilçesinde yapımı tamamlanan Arzum Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesinde hak sahiplerine anahtarları teslim edildi. Azem İnşaat tarafından yapılan projeyle riski yapılar yerine depreme dayanıklı, güvenli ve sosyal donatılara sahip yaşam alanına kavuşan vatandaşlar “Kentsel dönüşüm için geç kalmayın” mesajları verdi.

Tapularını teslim alan 75 hak sahibinin katıldığı anahtar teslim töreninde aileler sağlam ve güvenli evlerine kavuşmanın heyecanını yaşadı.

Anahtar ve tapuların tesliminden önce hak sahiplerine hitaben bir konuşma yapan Azem İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Seyhan Taş, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler nedeniyle sönük bir tören gerçekleştirdiklerini söyledi.

Seyhan Taş, son depremler nedeniyle kentsel dönüşümün öneminin bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayarak, “Malumunuz kentsel dönüşüm zorlu bir süreç. Biz burada lokal ölçekte de olsa bu süreci layıkıyla tamamladık. Bu sürecin, tüm Türkiye’ye de örnek olmasını ve kentsel dönüşüm süreçlerinin hızlandırılmasını temenni ediyorum.” dedi.

- KENTSEL DÖNÜŞÜM TERCİH DEĞİL, MECBURİYET

Deprem bölgesinde olan Türkiye gibi ülkelerde kentsel dönüşüm bir tercih değil, mecburiyet olduğuna dikkati çeken Taş, şunları kaydetti:

“İnsan hayatı her şeyden önemlidir. İnsanımız sağlam binalarda, aileleriyle birlikte güvenli bir şekilde hayatlarını sürdürmelidir. Bugün anahtarlarını teslim edeceğimiz bu konutları da depreme dayanıklı olacak şekilde son derece güvenli bir şekilde inşa ettik. Bu yüzden içiniz rahat olsun. Azem İnşaat olarak insanımızın konforu ve can güvenliği her şeyin önündedir. Hiçbir zaman kar öncelikli bir şirket olmadık. Önce insan dedik ve bu doğrultuda çalıştık. Hak sahiplerine, bugün anahtarlarını teslim alarak yeni evlerine yerleşecek olan paydaşlarımıza hayırlı olsun diyor, ülkemizin bir daha benzeri bir deprem felaketi yaşamamasını temenni ediyorum.”

Törende söz alan hak sahipleri temsilcileri de son yaşanan depremlere dikkat çekerek kentsel dönüşümle isabetli bir karar vermiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. Hak sahipleri, riski yapılarda oturan herkese de çağrıda bulunarak, “Her insan sağlam ve güvenilir binalarda, can tehlikesi olmadan yaşamayı hak ediyor.” ifadelerini kullandılar. İnşaat firması çalışanlarına teşekkür eden hak sahipleri Azem İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Seyhan Taş’a da bir plaket takdim ettiler.