Uzun yıllardır konuşulan ama bir türlü gerçekleşmeyen bir proje olan Kanal istanbul etrafında satılık arsalar ilanlarda yer almaya başlandı kimler aldı kimlerin ellerinden kaç defa devir olan arsalar son sahiplerini bekliyor gibi görünüyor şuan ne yapılacağı belli ne yapılmıyacağı belli bir muammadır gidiyor.

Türkiye’nin mega projelerinden olan Kanal İstanbul hakkında tartışmalar devam ediyor. Hükümet tarafından Kanal İstanbul projesine sonsuz bir destek verilirken özellikle muhalefet bu projenin İstanbul’un ekosistemini bozacağı endişesiyle karşı çıkıyor. Halen daha üzerinde çokça tartışma yapılan ihalesine dair resmi adım atılmamış olan Kanal İstanbul projesi arsa satışlarında reklam aracı olarak kullanılmaya başlandı.

KANAL İSTANBUL MANZARALI ARSALAR SATIŞTA

Kanal İstanbul projesinin yapılacağı alan etrafında Yenişehir adı verilen yeni bir yerleşim yeri kurulacak. Bu alanı TOKİ etap etap planlayarak ihaleye açtı. İhalelere yeterli teklifler yapılmadığı için birçoğu ertelenirken bir yandan da gayrimenkul sektörü Yenişehir için çalışmalarını sürdürüyor.

arsa-tarla

Haziran ayında İstanbul’da yabancı sermayeli bir gayrimenkul şirketi kuruldu. Arap ülkelerinde de acenteleri bulunan bu şirketin ortaklarının Arap kökenli ABD vatandaşları olduğu bildirildi. Merkezi Başakşehir olarak gösterilen şirketin ortaklarının adresi Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre ABD olarak gözüküyor.

4 KAT KONUT İMARLI ARSALAR

İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı olan şirketin sermayesi 500 Bin TL olarak gösterildi. Bu gayrimenkul şirketi Arap ülkelerinde “İstanbul Yeni Kanala İniyor” sloganı ile arsa satışlarına başladı. Bu şekilde şirket 3 farklı arsanın tanıtımını yapıyor. Arsalardan birisi Arnavutköy Sazlı Bosna’da bulunuyor. 4.468 metrekarelik arsanın Kanal İstanbul’a 420 metre mesafede olduğu söyleniyor. Bağımsız tapulu olan arsanın 4 kat konut imar izni bulunduğu bildiriliyor. Şirket bu arsayı satın alacak olanların Türk vatandaşlığına da geçecekleri şeklinde reklam yapıyor.

kanal_istanbul

Aynı şirket Arnavutköy Sazlıbosna’da 2.987 metrekarelik araziyi aynı tanıtım ile satıyor. Bu arsanın da 4 kat imar izni olduğu bildiriliyor. Ayrıca şirkete ait olan Hacımaşlı Mahallesi’ndeki 3.000 metrekarelik arsa da satışta bulunuyor. Gayrimenkul yatırımı için bu arsaların çok önemli kazançlar sağlayacağını öne süren şirket şimdi Arap ülkelerinde müşteri arıyor. Kanal İstanbul henüz ortada yokken çevrede arsa satışları hız kazandı.