İstanbul’da Mart 2023 sonu itibarıyla ortalama konut kiraları bir önceki aya göre %11, bir önceki yıla göre ise %141 artarak 13 bin 75 TL oldu. İstanbul’un ilçelerini mercek altına alan Endeksa, 10 bin TL’ye hangi ilçeden kaç metrekare konut kiralanabileceğini araştırdı.  Buna göre İstanbul’da 10 bin TL’ye Avcılar’da 119 m2, Üsküdar’da 76 m2, Şişli’de 55 m2 konut kiralamak mümkün.

İstanbul ilçeler tablo

Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan Endeksa, nabzını tuttuğu konut sektörünün ardından şimdi de ‘Kent Kıymet Raporu’ Serisi ile illeri mercek altına aldı. İlçesindeki kiraları, değer değişimini ve bütçesi kapsamında kaç metrekare konut kiralayabileceğini merak edenler www.endeksa.com.tr adresinden tüm bilgilere ulaşabiliyor.

İstanbul’da Mart 2023 sonu itibarıyla kiralık konut kiraları bir önceki aya göre %11 artarken, ortalama kiralık konut kiraları da 13 bin 75 TL oldu. Mart ayı itibariyle ortalama kiralık konut değeri metrekare bazında bakıldığında 130,07 TL oldu.

Endeksa verilerine göre, İstanbul’da 10 bin TL’ye Avcılar’da 119 m2, Üsküdar’da 76 m2, Şişli’de 55 m2, Kadıköy'de 53 m2, Ataşehir'de 62 m2, Beyoğlu'nda 52 m2, Beykoz'da 99 m2, Bakırköy'de 57 m2, Beşiktaş'ta 39 m2, Sarıyer'de ise 36 m2 konut kiralamak mümkün. 

Endeksa: Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan www.endeksa.com, sisteme herhangi bir konutun konum ve özelliklerini giren herkese piyasa değerini anında sunmaktadır. Sloganı “Endeksa ile evinizin kıymetini bilin” olan Endeksa, evini değerinde satmak isteyen milyonlarca kullanıcıya hizmet vermektedir. Endeksa, yapay zekâ teknolojisini kullanarak tüm Türkiye için gayrimenkul değeri sunar ve aynı zamanda evini değerinde satmak isteyen kullanıcıları bölgesinde uzman emlak danışmanları ile bir araya getirir. Ev satarken en önemli konulardan biri fiyatın doğru belirlenmesidir. Satış fiyatının gerçek değerin altında belirlenmesi durumunda maddi kayıp yaşanmakta, değerin üzerinde belirlenmesinde ise satış gerçekleşmemekte veya satış süresi uzayarak zaman kaybı yaşanmaktadır. Endeksa, kullanıcıların değeri doğru belirlemeleri ve ihtiyaçlarına en uygun, bölgesinde uzman emlak danışmanlarına ulaşmalarını sağlayarak ev satış süreçlerini kolaylaştırmakta ve hızlandırmaktadır.  Kullanıcılar www.endeksa.com sitesini ziyaret ederek gayrimenkul işlemi yapacakları bölgedeki ortalama satış ve kira değerleri, değer değişimi, yaşam olanakları, demografik yapı gibi konularda detaylı bilgiye ulaşabilir; aynı zamanda Endeksa’nın sektör lideri Otomatik Değerleme Modeli ile konutlarının konum ve özelliklerini girerek saniyeler içinde satış ve kira değerini hesaplayabilirler. Değeri belirledikten sonra; bölgede uzman Endeksa teknolojisi ile donanımlı emlak danışmanına ulaşarak satış işlemini güvenle tamamlayabilirler. 2017 yılında hayata geçen Endeksa’nın çoğunluk hissesi 2021 yılı sonunda Türkiye’nin öncü internet şirketleri grubu olan iLab Ventures tarafından satın alınmıştır.