Yıllardır yanlış uygulanan kentsel dönüşüm kahramanmaraş merkezli depremin ardından yeniden gündeme gelmeye başlandı ve bir çok kişi kensel dönüşüm yapılması için bankaların yolunu tuttu devlet buna cevap vermek için düşük faizli kredinin muslukları açıldı.

Ada bazlı dönüşümün olmasından yana olan devletin hak sahipleri tarafından yanlış uygulamayla bir çok yanlış kentsel dönüşümün olduğu dönemde farklı yöntemlerle yerinde dönüşüm oluyor yıkılan binanın yerine aynısı yapılıyor değişen hiç bir şey yok .

Başkan Erdoğan'ın talimatı sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı evini kendi dönüştürmek isteyenler için kredi paketi hazırlığına başladı. Pakete göre konutunu dönüştürmek isteyen her vatandaşa 1 milyon lira kredinin 2 yıl geri ödemesiz ve 0,69 faiz oranıyla verilmesi planlanıyor. Detayların Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanması bekleniyor.

kredi

Beklenen İstanbul depremi için kentsel dönüşüm süreci hızlanıyor. Hükümet bir yandan 11 ili vuran deprem felaketi nedeniyle devletin tüm imkanlarını seferber ederken, bir yandan da ülke genelinde kentsel dönüşüm planlarını faaliyete geçirmeye hazırlanıyor.

İSTANBUL'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLANACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla İstanbul'da riskli konutların dönüştürülmesi için kredi paketi hazırlıyor.