Taknoloji oku haber sitesinin haberine göre Apple tarafından 7 Eylül 2022 tarihinde tanıtılan iPhone 14 serisi, kimilerince yeni bir teknolojinin başlangıcı olarak kabul edilirken, kimileri içinse tam bir hayal kırıklığıydı. Aslında her iki grubunda dayanağı aynı nedene dayanıyor. Bu seriyi hayal kırıklığı olarak görenlerin düşüncelerinin temelinde iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’ın neredeyse bir önceki modellerle bire bir aynı olması yatarken, seriden umutlu olanlar ise bu düşüncelerini iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerindeki yenilikçi teknolojilerle destekliyorlar.

İndirimli iPhone-kuyruk

Ancak hangi taraf haklı olursa olsun, iPhone 14 serisi ile birlikte hayatımıza giren çok önemli bir özellik var ki o da çarpışma algılama özelliği. Tüm iPhone 14 modellerinde ve yeni nesil Apple Watch akıllı saatlerde bulunan bu özellik sayesinde, kullanıcılar cihazlarına ulaşamayacakları türden bir kaza yaptıkları zaman, bu cihazlar otomatik olarak devreye girip 10 saniyelik bir bekleyişin ardından acil durum ekiplerine haber verebiliyor.

iPhone 14 bir kez daha hayat kurtardı

Ancak genelde yanlış alarm olması ve ortada bir kazanın bulunmaması, son zamanlarda bu özelliğin güvenilirliğini ciddi şekilde sorgulamaya açmıştı. Bununla birlikte Avustralya’nın Tazmanya eyaletinde gerçekleşen bir kaza, Apple’ın yeni teknolojisinin ne kadar gerekli olduğunu da bir kez daha gözler önüne serdi.

Apple iphone14-pro

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bir trafik kazası sonucunda, yol kenarına savrulan aracın içerisinde sıkışıp kalan sürücü kendinden geçtiği için acil durum ekiplerine haber veremedi. Çarpışma algılama özelliğinin devreye girmesiyle birlikte 10 saniyelik bekleme süresi sonunda acil durum ekiplerine haber gidince, olay yerine intikal eden kurtarma ekipleri talihsiz sürücüyü kurtardı ve bu sayede Apple’ın yeni teknolojisi bir hayatın daha kurtarılmasına aracılık etmiş oldu.