Shift delete.com Ramazan Erdinç 'in haberine göre Teknoloji devi Apple, iOS 16.4’ün ilk geliştirici beta sürümünü dün kullanıma açtı. Beklenen yeni sürüm, bir dizi yeni özellik ve değişiklik içeriyor. Öte yandan Türkiye için de bazı yenilikleri beraberinde getiriyor. İşte ayrıntılar…

iOS 16.4, Türkiye’deki iPhone’lar için 5G desteği sunuyor

iPhone’lar için önemli yenilikleri barındıran iOS 16.4 beta sürümünün Türkiye için de ayrı bir önemi bulunuyor. Buna göre şirket, ülkemizdeki iPhone’lar için 5G desteği sunmaya başlayacak. Ayrıca sürüm, birçok yeniliği de bünyesin de barındırıyor.

Apple, iOS 16.4 beta1

iOS 16 duyurulduğunda Apple, HomeKit aksesuarlarını kullanma deneyimini geliştirmek için Home uygulamasına yeni bir mimari getireceğini duyurdu. Akıllı ev ürünleriyle uyumluluk sorunu nedeniyle sistemden kaldırılan Homekit, yeni sürüm ile birlikte yeni mimariye kavuşacak. Öte yandan bunula birlikte 31 yeni emoji geliyor.

iOS 16.4 beta ile beklenen yeni özellikler;

HomeKit aksesuarlarını kullanma deneyimi

31 yeni emoji

Türkiye’deki iPhone’lar için 5G desteği

Apple Music’te profil butonu

Ayarlar ve Kısayollar’da yenilikler

Diğer Apple ürünleri için kullanıcı kılavuzları

Safari, push bildirimleri

Podcast uygulamasında yenilikler

Üçüncü taraf tarayıcı web uygulamalarının ana ekranda yer alması

Apple, iOS 16.4 beta-emoji

Kullanıcılar, yeni iOS 16.4 güncellemesi sayesinde iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinde yer alan Always-On teknolojisinin ne kadar pil tükettiğini görebilecek. iOS’un Always-On ekran pil tüketimini ayrıntılandırmak için yeterli veriyi toplaması biraz zaman alabileceğinden, bu bilginin beta sürümünde varsayılan olarak açık olup olmadığı henüz bilinmiyor.