Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketinin duyurulmasından sonra tüm gözler yeniden imar affına çevrildi yeni imar affı çıkıyor mu? Hangi Yıldan sonra yapılan kaçak yapıları kapsayacak hepsi haberimizde bulabilirsiniz.

istanbul-konut-fiyatları

Borç Yapılanması Bu hafta Mecliste işte Detaylar.

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi resmen geliyor. Paket, gelecek hafta başında gerçekleştirilecek kabine toplantısında ele alınacak. 
Paketin yasalaşması halinde vergi, sigorta primi borçlarıyla adli ve idari cezalar için yapılandırma fırsatı gelecek. 

Son dönemlerde gündemden düşmeyen ve pek çok kişinin de merakla beklediği imar barışı, arama motorlarında sık sık araştırılıyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından en son 8 Haziran 2018 tarihinde geniş çaplı bir imar affı yapılmıştı. Bu af 13 milyon konutu kapsamıştı. 

istanbul

A Haber'in aktardığına göre; 2018 tarihindeki imar affı 31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş toplam 13 milyon yapıyı kapsıyordu.

Bu yıl imar affının gelip gelmeyeceği pek çok kişi tarafından merakla araştırılıyor. Milyonlarca vatandaş dört gözle imar barışını bekliyor. 

İmar barışında son dakika depremi! 2023 imar affı geliyor mu? İmar barışı bekleyenler hemen ayrıntılara bakın!

SEÇİM ÖNCESİ 2023 İMAR AFFI GELİYOR MU? 

Gecekondu, kaçak ya da mevzuata uygun olmayan yapılar için uygulamaya alınması beklenen imar barışı düzenleme, son olarak 11 Ekim tarihinde TBMM Komisyonu'na gönderilmişti. 

İmar barışı düzenlemesi için şimdi tüm gözler Meclis'te. 

İmar Barışı olarak da bilinen imar affı konusunda henüz resmi bir açıklama gelmezken, borç yapılandırma ve EYT gibi müjdelerin ardından, uygulama için adım atılabileceği gündeme geldi. 

İmar affı ilk kez, 1984'te çıkarılmıştı ve amacı kaçak ve çarpık yapılaşmayı engellemek olarak belirlenmişti. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2020 yılında yaptığı bir açıklamasında, "Yeni bir imar barışı süreci şu an için söz konusu değil" ifadelerini kullanmıştı. Bakan Kurum, açıklamasında, imar barışının vatandaşların elektrik, su, doğal gaz gibi konulardaki sorunlarını aşmaları, mülklerini teminat olarak gösterebilmeleri ve kat mülkiyetine geçme süreçlerini işleten bir süreç olduğuna dikkat çekmişti.

İMAR AFFI NEDİR?

İmar affı gecekondu ve imar mevzuatına göre yapılmayan ve inşa edilmeyen yapıların mülkiyet ve uygulanma sorunlarını düzenleyen kanuna denir. İmar affının bir diğer adı imar barışıdır. İmar affı (imar barışı) ilk kez 1984'de çıkarıldı.

Affın amacı, kaçak ve çarpık yapılaşmayı engellemektir.

İMAR AFFI ÇIKACAK MI?

İmar affı kanun teklifi 11 Ekim’de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona sevk edildi. İmar affının kapsamı ve ne zaman çıkacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Konu hakkında hükümet kanadından kısa süre içerisinde açıklama yapılması bekleniyor.

İMAR AFFI HANGİ YILLARDA ÇIKTI?

1966 Yılı 775 Sayılı Yasa

1976 Yılı 1990 Sayılı Yasa

1983 Yılı 2085 Sayılı Yasa

1984 Yılı 2981 Sayılı Yasa

1986 Yılı 3290 Sayılı Yasa

1987 Yılı 3366 Sayılı Yasa

1988 Yılı 3414 Sayılı Yasa

1989 Yılı 2981 Sayılı Yasa

2008 Yılı 5784 Sayılı Yasa