Büyük bir depremin beklendiği İstanbul’da riskli konutların bir an önce dönüştürülmesi hedefiyle yatırımlarına devam eden FKG İnşaat, toplam 10 etaptan oluşan ve büyük bir alanın dönüştürüldüğü Hilal Hill Büyükçekmece Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 1. etap teslimi için gün sayıyor. Mart sonu itibariyle teslim edilecek olan Hilal Hill Büyükçekmece Kentsel Dönüşüm Projesi 1. etabı 110 daire ve 800 metrekarelik ticari alandan oluşuyor.

Kentsel dönüşümün öneminin Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremle bir kez daha en acı şekilde anlaşıldığını söyleyen FKG İnşaat Genel Müdürü Sedat Al, FKG İnşaat olarak kentsel dönüşümü çok önemsediklerini ve yatırımlarına bu çerçevede devam ettiklerini söyledi. 

Hilal Hill

Konuyla ilgili açıklama yapan Sedat Al “Ülkemizin genelinin kuvvetli deprem üreten bir kuşakta olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Bu nedenle şehrimizin yapılaşma sorunu bizi kentsel dönüşüme odaklanmaya ve riskli konutları sağlam ve sağlıklı yapılara dönüştürmeye yöneltti. Dönüşüm şehrimizin en temel ve öncelikli meselesidir. Büyükçekmece bölgesinde Bahaş Holding ve Stta İnşaat ile birlikte yürüttüğümüz önemli kentsel dönüşüm projeleri bulunuyor. Bu projeler arasında yer alan Hilal Hill Büyükçekmece Kentsel Dönüşüm Projesi, 80 bin metrekarelik alanda 10 etaptan oluşan büyük bir projedir. Bu projede 1. etabın teslimine kısa bir zaman kaldı. Toplam 5 bin 394 metrekare arsa üzerinde inşa edilen Hilal Hill Büyükçekmece Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 110 daire ve 800 metrekarelik ticari alandan oluşan 1. etabı mart sonu itibariyle teslim etmeye başlıyoruz” diye konuştu. 

İkinci etap inşaatı devam eden ve 3’üncü ile 4’üncü etabın inşaatına da başlanan proje tamamlandığında ise toplam 80 bin metrekarelik alanda bin 20 riskli daire dönüşmüş, 2 bin 400 daire ve ticari alan inşa edilmiş olacak.

Büyükçekmece’de yatay mimarinin güzel örneğini sunan proje, üst düzey yaşam olanakları sunan en yeni teknolojilere sahip, yaşanabilir, ferah, balkonlu, teraslı, bahçeli daireleriyle dikkat çekiyor. Okullar bölgesinde yer alan proje ayrıca; marinaya, Beykent Üniversitesi’ne, civardaki özel ve devlet hastaneleri ile alışveriş merkezlerine yakın mesafede yer alıyor.

                       

www.fkg.com.tr                     444 0 377

[email protected]. +90 212 824 42 22tr

FKG Grup hakkında:

FKG Grup; aktif olarak inşaat başta olmak üzere, madencilik, enerji, tarım film ve medya sektörlerinde faaliyetlerini sürdürüyor. Grup çatısı altında lokomotif sektör olarak faaliyet gösteren FKG İnşaat, bu alandaki çalışmalarını; inşaat müteahhitliği, gayrimenkul geliştirme ve kentsel dönüşüm konularında yürütüyor.

İstanbul’un farklı bölgelerinde proje geliştirme çalışmalarına devam eden FKG İnşaat, konutta oluşturduğu marka değerini, ‘kaliteli yaşam herkesin hakkı’ mottosuyla hayata geçirdiği lüks konut projelerini müşterilerine sunarak inşaat sektöründe faaliyetlerine devam ediyor. Güçlü ve güvenilir alt yapısı ile bugüne kadar çeşitli spor ve sosyal tesisleri, doğaya saygılı çevre ve peyzaj düzenlemeleriyle hayata geçirdiği büyük konut sitelerinin yanı sıra iş merkezleri, alışveriş merkezleri, okul ve hastane binaları, turizm ve spor tesisleri, şehir parkları, plaza ofis binaları, sanayi tesisleri gibi pek çok yatırıma imza atan FGK İnşaat, arazi geliştirme faaliyetlerine devam ediyor. Halihazırda Bahaş Holding ve Stta İnşaat ile yürüttüğü Büyükçekmece Hilal Hill Kentsel Dönüşüm Projesi ve Bella Vista Projesi’nin inşaatına devam eden FKG İnşaat, aynı zamanda eş zamanlı olarak Büyükçekmece’de beton santrali ve Kıraç’ta sanayi sitesi yatırımlarını da sürdürüyor. FKG İnşaat’ın yeni yatırım hedefleri arasında Hadımköy’de villa ve Ataşehir ile Başakşehir’de de konut projeleri yatırımları da yer alıyor. Grubun ayrıca gayrimenkul geliştirme alanında ABD Miami’de faaliyet gösteren FKG Investment adı altında bir şirketi de bulunuyor. FKG Grup çatısı altında faaliyet gösteren ‘Port Film Prodüksiyon’ şirketi ise şu anda ‘Beni Sev’ ve ‘Öt Bakalım’ adlı filmlerin çekimini tamamladı yeni filmler üzerinde çalışmalarını yürütüyor. Medya sektöründe de faaliyet gösteren FKG Grup, Türkiye’nin tek futbol dergisi olma özelliği taşıyan Akademi Futbol Dergisi’nin de sahibi.