Borçlarını tek bir çatı altında birleştirip uzun vade seçenekleriyle ödemek isteyenler kredi fırsatlarını merak ediyor. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın borç kapatma kredisi ile ilgili vermiş olduğu bilgiler.

Bankalardan almış oldukları kredi ve kredi kartı ürünlerini ödemekte güçlük çeken vatandaşlar bu soruna bir çözüm arıyor. Borçlar nedeniyle hayatı zorlaşan, rahat bir nefes alamayan vatandaşlar oluşan enflasyon ortamından borçlarını ödeyerek kurtulmak istiyor. Bankalar ise bu soruna borç birleştirme, borç kapatma kredisi ve borç transferi gibi uygulamalarla çözüm üretiyor.

Borç kapatma kredisi kaç ay vadeli?

Geçmiş yıllarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamu bankaları aracılığıyla borç kapatma kredisinin yeniden aktif olduğu konuşuluyor. Borçlarını tek bir çatı altında birleştirmek isteyen vatandaşlar bu fırsatı kaçırmak istemiyor. Peki, borç kapatma kredisi veren bankalar hangisi? Ziraat Bankası, Halkbank, İş Bankası ve Akbank bor kapatma kredisi veriyor mu?

Borç kapatma kredisi veren bankalar 2023

Borçlarını uzun taksitlere bölüp düşük tutarlarda gücüne göre ödeme yapmak isteyen vatandaşlara birçok imkân sunuluyor. Geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı Erdoğan Borç kapatma kredisi konusunda kamu bankalarının kolaylık sağlayacağını duyurmuştu işte o açıklama;

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşlarımızın kredi kartı borçları tek bir çatı altında toplanacak. Vatandaşımız hangi bankaya kredi kartı borcu olursa olsun, ister 24 ay ister 60 ay vade ile Ziraat Bankası’ndan alacağı bu krediyle borcunu kapatacak.” ifadelerini kullanmıştı. Peki, Ziraat Bankası ve Halkbank borç kapatma kredisi devam ediyor mu? Borç kapatma kredisi veren bankaları sizler için listeledik.

banka listesi

Ziraat Bankası Borç Kapatma Kredisi 2023

Ziraat Bankası borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşların ödeme tablolarını kolaylaştırmak adına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın borç kapatma kredisi açıklamalarıyla birlikte 60 aya kadar vade ile borç kapatma işlemi yapmaktadır.

Ziraat Bankası 24 aya kadar vadeli borçlar için yüzde 1,10 daha uzun ödeme vadeleri için 60 aya kadar yüzde 1,20 faiz oranı uygulamaktadır. Vatandaşlar kampanyanın devam edip etmediğini öğrenebilmek bankayı arayarak bilgi alabilir.

Halkbank borç kapatma kredisi 2023

Halkbank’ın resmî web sitesinde borç kapatma kredisiyle ilgili şuanda herhangi bir bilgi yer almamaktadır. Ancak şubeyle görüşüldüğü taktirde borçlarınızı uygun bir krediyle Halkbank’ta birleştirerek uygun taksitlerle uzun vadeli ödeyebilirsiniz.

Borç kapatma kredisi hangi şartlarda verilir?

Borçlarından kurtulmak isteyenler borç kapatma kredileri doğrultusunda şartların ne olduğunu da araştırıyor. Zaten borçları ödeyemiyoruz doğru değil mi? Kredi notum nasıl iyi olabilir? Borç kapatma kredisi şartları genellikle şu şekildedir;

1.     Borçlarınızı ödeyemiyorsunuz muhtemelen kredi notunuz düşüktür. Ancak çok riskli seviyelerde olmamalıdır.

2.     Farklı bankalara olan borçlarınızı belgelerle kanıtlamalısınız

3.     Toplam ödenecek kredilerin toplamı 36 ayı geçmemelidir. (Konut Kredisi İstisna)

4.     Yasal takibe düşmemiş olmanız gerekir.

5.     Talep edilen kredinin taksiti aylık gelirin yarısını aşamaz.

6.     Gerekli görülürse ipotek verilmelidir.

7.     Gelir beyanı gibi istenecek diğer belgeler…