Habertürk'ün haberine göre EYT emekli promosyonu ödemeleri, Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin Meclis'ten geçerek yasalaşmasının ardından araştırılmaya başlandı. 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olanları kapsayan EYT düzenlemesi ile 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik hakkı verildi. Prim gün sayısını ve çalışma süresini ve sigortalılık süresini tamamlayanlar emekli maaşı alabilecek. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi yasalaşırken EYT emekli promosyon kampanyaları güncellendi. İşte, 2023 EYT emekli promosyonu veren bankalar listesi...

para-sayan

EYT'LİLER DE BANKA PROMOSYONU ALABİLECEK!

Yeni emekli olan birisi ilk maaşını aldığı banka ile ya da başka bir banka ile sözleşme yaparak üç yıllık taahhüt süresini başlatabiliyor. EYT emeklileri de aynı şartlarla emekli promosyonu alabilecek.

20 BİN TL EYT PROMOSYONU İDDİALARI

Bankalar emeklileri kendi bankasına çekmek adına daha yüksek miktarlarda promosyon rakamlarına çıkabilir. Bu bağlamda emekli promosyon ödemelerinin özel bankalarda 20 bin TL'ye çıkabileceği iddia edilmişti. EYT'liler en yüksek promosyon ödemesi yapan kurumları SGK'da tercih edebilecek.

3 YIL TAAHHÜT İLE PROMOSYON ALINABİLİYOR

Kamu ve özel bankalar ise emeklilere 3 yıl taahhüt ile kendi şubelerinden maaş almaları durumunda emekli promosyon ödemesi yapıyorlar.

SGK'DAN BANKA PROMOSYONUNA ALT SINIR!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, anlaşma sağlanan bankalarda en düşük emekli promosyonu ödemeleri şu şekilde; 

3.500 liraya kadar olanlar için 3.000 TL,

3.500-7.500 lira arası olanlar için 3.500 TL,

7.500-10.000 lira arası olanlar için 4.500 TL ve

10.000 liradan fazla maaş alanlar için ise 5.000 TL