Google, internet tarayıcısı Chrome için yeni bir Safe Browsing güncellemesi geleceğini açıkladı. Bu güncellemeyle birlikte, Safe Browsing sistemi artık bazı sayfaların yüklenmesini engellemeyecek ya da yavaşlatmayacak.

Kullanıcılara daha güvenli bir internet deneyimi sağlamak için oluşturulan bu sistemin, web sitesi sayfalarının yüklenme süresini uzattığı hakkında yoğun şikayetler geliyordu. Google, şikayetleri dikkate alarak bu duruma dur demeye karar verdi.

Google Chrome, Safe Browsing sistemini hızlandırıyor!

Google mühendisleri tarafından özel olarak geliştirilen ve Asyncronous Mechanism adı verilen teknoloji ile, Chrome Safe Browsing sistemi güvenlik kontrolünü sayfa yüklendiği sırada gerçekleştirerek ekstra bir zaman harcamayacak. Bu yeni özelliğin, önümüzdeki hafta kullanıma sunulacak Chrome 122 güncellemesiyle birlikte geleceği açıklandı.

Google Chrome Safe Browsing

Önceden, Safe Browsing kontrolü bitmeden web sitesi açılmıyordu. Artık bu kontrol çok daha hızlı yapılacak ve kullanıcıların zamanını çalmadan daha iyi bir Chrome deneyimi yaşamalarına olanak sağlanacak.

Dijital pazarlamada 2024 trendi: Yapay zekâ Dijital pazarlamada 2024 trendi: Yapay zekâ

Google Chrome son günlerde, yeni bir ödeme sistemi iddalarıyla gündeme geldi İşte önemli detaylar...

Bu yeniliğin ortaya çıkmasında, birtakım yapay zeka ve makine öğrenmesi algoritmalarının da rolü olduğu söylenmekte. Ancak Safe Browsing gerçekten tehlikeli olduğunu düşündüğü bir internet sitesi tespit eder ise direkt olarak devreye girecek ve anlık bildirimlerde bulunacak.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Safe Browsing sistemi önemli bir fayda sağlıyor mu? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok değerli.