Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve "İstanbul'dan Bandırma'ya denize yakın ulaşım seçenekleri ve Yalova üzerinden köprü ile ulaşım imkanıyla, günü birlik iki saat gibi bir sürede gelip gidilebilen Balıkesir Gönen, gayrimenkul alan satan yatırımcıların ilgi odağı oldu" açıklamasında bulundu.

Gönen ve çevresinde Manav, Rumeli muhaciri, Çerkezler yer alıyor. Bazı yerleşim bölgelerinde Yörükler bulunurken, az sayıda Pomak köyleri de bulunuyor.

göl manzaralı köyler 2

Balıkesir'in gözde ilçeleri arasında yer alan Gönen, sakin hayat sevenler tarafından yoğun talep görüyor. Bölgedeki göl manzaralı köyler gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi. İşte ayrıntılar...
Manyas Gönen yolunun duble yol olmasının ardından Gönen'e ulaşım daha da kolay hale geldi. Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, konuya ilişkin açıklamasında, ulaşımın kolaylaşmasından sonra bölgede emlak alım satımlarının çoğaldığını, gayrimenkul talebinin arttığını dile getirdi.

Kentin gürültüsünden uzak olması ve göl manzarasıyla dikkatleri çekmesinin yanı sıra Gönen, doğa harikası bir lokasyon olarak ön plana çıkıyor.

Müstakil yaşamı tercih edenler rotayı göl manzaralı gayrimenkullere çevirdi

"Balıkesir'in gözde yerleşim bölgesi olma özeligini taşıyan Gönen ilçemiz gayrimenkul yatırımcıları tarafından sürekli ilgi görüyor" diye konuşan Tahir Köstek, müstakil yaşamı tercih edenlerinde rotayı göl manzaralı gayrimenkullere çevirdiğinin altını çizdi.

"Gönen ilçemiz sınırları içinde Manyas gölü manzaralı köyler emlak yatırımcıları tarafından sürekli talep görüyor" ifadelerini kullanan Tahir Köstek, Göl manzaralı mahalleleri, Bayramiç, Büyüksoğuklar, Kücüksoğuklar, Killik ve Üzümlü şeklinde sıraladı.

Bu bölgelerdeki emlak fiyatlarına da değinen Köstek, konuyla ilgili açıklamasında, Gönen Bayramiç'te ev
yapımı için uygun arsaların yer ve konum özeligine göre değişen ortalama metre birim fiyatının 1.300 olduğunu dile getirdi.

"Özelikle yatırımcılar tarafından talep gören gözde yerleşim alanı Gönen Bayramiç'te tarlaların satış fiyatı, ortalama dönüm olarak 50 bin ile 80 bin TL arasında değişiyor" açıklamasında bulunan Tahir Köstek, Büyüksoğuklar ile Killik mahallelerinde ise tarlaların fiyatlarının 100 bin ile 125 bin arasında değiştiğini belirtti.
Balıkesir Manyas gölüne sınır Küçüksoğuklar mahallesinde ise tarla fiyatları 100 bin ile 130 bin arasında yer ve mevkiiye göre değişiklik gösteriyor.