İnsanlar, bir zamanlar, gayrimenkul bulmak için doğrudan gazetelere, veya tanıdıklara yönelirlerdi, şimdi zamanlarının çoğunu Google, sosyal medya, Sahibinden vb. siteleri araştırarak geçiriyorlar. Dünyadaki, alıcıların %51’inin satın aldıkları evi internetten bulduğunu biliniyor musunuz? İnternetin emlak piyasasındaki etkinliğinin giderek arttığı şu günlerde görsel pazarlama ön plana çıkıyor; potansiyel alıcıların gözlerine hitap etmek gerekiyor. Göze hitap eden şeyler akılda yer ediniyor. Yazı akıldan uçup gider ama görsel akla kazınır. İnsan ancak gördüğü şeyi elde etmek ister. Görsel ikna edicidir. 1000 kelimenin ifade ettiğini 1 fotoğraf tek başına ifade edebilir. 1000 fotoğrafın ifade ettiği ise 1 video ile ifade edilebiliyor. Hal böyle olunca emlak videolarının sunduğu olanaklar vazgeçilmez bir hal alıyor. Peki neden? Emlak videoları neden bu kadar kritik? Bir gayri menkul danışmanı olarak neden emlak videolarına önem vermeliyiz? Çok güçlü sebepler var. İnceleyelim.

Neden Emlak Videoları?

Emlak Videoları Güven Telkin Eder

  1. Güzelce hazırlanmış bir video, vermek istediğiniz kurumsallık imajını siz daha yüzyüze iletişime geçmeden karşı tarafa verir. Profesyonel bir sunum, potansiyel alıcılara güven telkin eder. Bir mücevher sattığınızı düşünün. Eğer bu mücevheri karşınızdaki insana rastgele gazete kâğıdı parçalarına sarıp sunsaydınız, karşınızdaki insan mücevheriniz hakkında ne düşünürdü? Sattığınız mücevherin kalitesinden endişelenmez miydi? Size olan güveni sarsılmaz mıydı? Karşınızdaki insan, hayatındaki en önemli satın alma kararlarından birini vermek üzere ve siz onu rastgele bir gazete parçasına sarıp sunuyorsunuz. Gayri-menkulünüzü profesyonelce sunun. Gayri-menkulü nasıl sunduğunuz, sadece satmak istediğiniz gayrimenkulün değil, sizin kendi kalitenizi de yansıtıyor. Gayrimenkulünüz değerliyse, sunumu da bu değeri yansıtmalıdır. Özenli bir biçimde hazırlanmış bir emlak videosu, karşı tarafa güven verir. Özenli bir biçimde hazırlanmış bir emlak videosu, emlak danışmanına itibar kazandırır.

  2. insanlar ilk elden deneyimleyebildikleri şeylere karşı güven duyarlar. Ve dijital dünyada birebir kişisel deneyime en yakın ortam videodur. En kaliteli fotoğraf bile aynı etkiyi yaratamaz. Videolar duygulara hitap eder. Güven bir duygudur. Hafif yaz esintisinde sallanan ağaçlar, sahile sıfır bir mülkün kıyısına vuran dalgalar, arka bahçede oynayan köpekler; video, hareketsiz fotoğrafçılığın yapamayacağı şekilde hareket yakalama yeteneği verir. Araştırmalara göre videolar, karar alma süreçlerinde fotoğraflara göre %300 daha fazla etkili oluyor. İnsan video izlerken kendini videonun içindeymiş gibi hisseder. Video sayesinde, potansiyel alıcılar evinin rahat ortamından hiç ayrılmadan, telefonu veya bilgisayarı başında, gayrimenkulü dilediği gibi inceleyebilir. Hele bir de emlak vidosuna sunuculuk etmek isteyen bir emlak danışmanı olursa bu etki daha da katlanıyor. Eğer emlak videosunu kendiniz sunarsanız, videoyu izleyen müşteri sizinle ekranı başında önceden tanışmış ve yakınlık kurmuş oluyor. Ve yüzyüze görüşmeye geldiğinde sanki daha önceden tanıştığı biriyle yeniden buluşuyormuş hissiyle sizinle bir araya geliyor. Bunun ne demek olduğunu anlayabiliyor musunuz? Potansiyel alıcı sizi daha önceden tanıyormuş gibi sizinle buluşmaya geliyor. Bu güven demektir

Emlak Videoları Kullanışlı Araçlardır

Emlak videosu yaptırmak için güven sağlamak dışında, bir o kadar önemli başka bir faktör daha var. Kullanışlılık. Videolar çok kullanışlı araçlardır.

  1.  Emlak videoları amlak danışmanlarının baş ağrısını en aza indirir. İyi çekilmiş bir emlak videosunu izleyen potansiyel alıcının aklındaki tüm sorular cevaplanmış olur. Müşteriniz videodan gerekli tüm bilgileri alabilir. Dolayısıyla gerekli gereksiz bir yığın soruyla zamanınızı çalmaz. Emlak danışmanına zaman kazandırır. Ayrıca bir emlakçının en büyük zaman maliyetini düşünün.  Nedir? Yer gezdirmelerdir. Potansiyel alıcılar gayrimenkulü gezip kendileri deneyimlemek isterler. Sadece iyi hazırlanmış bir emlak videosu izleyiciye gerçek bir deneyim  sunar. Dolayısıyla emlak videolarıyla, yer gezdirmelere harcadığınız zamandan tasarruf etmiş olursunuz. Şundan emin olabilirsiniz ki önce emlak videonuzu izlemiş ve sonra sizden yer gezdirme talep etmiş bir müşteri, emlak videosunu hiç görmemiş ve yer gösterme talep etmiş bir müşteriye göre, çok daha ciddi bir alıcıdır. Yani, emlak videoları sayesinde daha ciddi alıcılara yer göstermiş olursunuz. Zamanınızı daha ciddi alıcılara harcayın. Her emlak danışmanının isteği budur, Ciddi Alıcılar!

  2.  rakipleriniz yapıyor. Siz de yapmalısınız. Rakipleriniz biliyor ki videolu emlak ilanları videosuz olanlara göre %403 daha fazla kişi tarafından aranıyor, yani 4 kat daha etkili. Rakipleriniz biliyor ki mülk sahiplerinin %85’i pazarlamada video kullanan emlak danışmanlarıyla iş birliği yapmak istiyor, yani gayrimenkul sahipleri de video kullanan emlakçılarla çalışmak istiyor. Rakipleriniz biliyor ki emlak videosu bulunan ilanlar potansiyel alıcıların aklında daha fazla yer ediniyor. Siz de yapmalısınız. Yoksa rekabette geri kalırsınız. Mülk sahipleri ve potansiyel müşteriler gayri-menkulü güzel sunabilen emlak danışmanlarıyla çalışır. Eğer bulunduğunuz bölgede rakipleriniz videonun gücünü henüz keşfetmediyse daha da iyi, videonun gücünü kullanarak piyasada öncü olun. Emlak videolarıyla piyasayı ele geçirin.

İnternet dünyası videoları seviyor.

Facebook ve Instagram gibi sosyal kanallar ve Bing, Google gibi arama motorları, yayınlarda ve sonuç sayfalarında video içeriğine açıkça öncelik verdiklerini paylaştı. Sosyal medyada videoların yüklenmesi ve yayılması çok kolay. Özellikle Facebook gayrimenkul danışmanları arafından çok ihmal edilen bir alan. Gayri-menkul alabilecek insanların yaş aralığının en yoğun olarak kullandığı sosyal medya platformu Facebook. Video, Facebook gibi tüm alanlarda kullanılabilecek en etkili pazarlama aracıdır. Web sitenizin açılış sayfanıza bir emlak videosu eklemek, dönüşüm oranlarını %80 oranında arttırır. Bu, web sitesi ziyaretçilerinin videoyu izleyerek daha uzun süre sayfanızda kalacağı anlamına gelir; Google gibi arama motorları websitenizde harcanan her saniyeyi değerlendirir ve websitenizde harcanan zamana göre sizi arama sonuçlarında daha üstlerde çıkartır. Video, geleneksel olarak biraz zaman ve büyük çaba gerektiren arama motoru sonuçlarında zirveye ‘atlamanın’ bir yoludur. Video ilanınızı öne çıkartır.

Yurtdışına gayrimenkul satmak için en geçerli yol: Video

Türkiye gayrimenkulleri yurt dışından çok büyük bir ilgi görüyor. Bu ilgi her geçen gün artıyor. Tüm emlak danışmanları bu büyük pazardan pay almaya çalışıyor. Gayrimenkul açıklamarı İngilizce veya bir başka bir dilde yazılmış olsa dahi herkes dil bilmiyor. Dil bilseler bile insanların çoğu okuma zahmetine katlanmıyor. Ama herkes izleyebiliyor. İzlemek zahmetsiz bir iş. Ve bir şeyi anlatmanın en kolay yolu onu göstermek. İnsan gördüğü şeyi unutmuyor, gördüğü şey aklında yer ediniyor.

İyi bir emlak videosu ile potansiyel alıcılarınız, dünyanın herhangi bir yerinden herhangi bir gün, herhangi bir zamanda mülkün ön izlemesini yapabilir.

Unutmayın gayri-menkul alıcıları sadece bir mülk satın almazlar. Bütün bir hayali, bir yaşam tarzını satın alıyorlar. Bu nedenle mülkün görünümünü, hissini, sesini, çevresini ve manzarasını iletmek çok önemlidir. Emlak videoları, alıcılara sürükleyici bir deneyim sunarak bunu yapabilir. Mülklerin karmaşık ayrıntılarını göstererek ve en etkili biçimde sunarak satışları arttırır.

Peki, kendi emlak videonuzu kendiniz yapabilir misiniz?