Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan, Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, çok değerli tavsiyelerde bulundu
Alıcı ve satıcıyı mutlu edecek piyasa fiyatını doğru belirlerseniz emlak sektöründe başarılı olmanız çok kolaylaşır, aşırı fiyatlanmış bir gayrimenkul piyasada uzun süre bekleyecek ve cazibesini yitirecektir öte yandan bize gelen yatırımcı müşteriyi emlak ofisinize davet ediyoruz gelen yatırımcının ne istediğini öğrenmek için hoş muhabbet çay kahve içerek sohbet esnasın,da gelen müşteriye soru cevap şeklinde sorular sorduktan sonra almak veya satmak istediği gayrimenkul hakkında yola devam ediyoruz




Gayrimenkul almak için güvenilir bir emlak ofisi nasıl anlaşılır?
Gayrimenkul'ün pazarlamasında Güvenilir emlak ofisi Olmak çok önemli Emlakçılık yaptığınızı belgeleyen MEB veya Üniversitelerden Onaylı 100 saatlik Eğitimi tamamlanış Emlak üzerine kurs bitirme belgeniz olmak zorunda konuyla ilgili açıklamalarda bulunan mekan emlak gayrimenkul genel müdürü Tahir köstek haberine göre; Kariye sahibi işinin uzmanı gayrimenkul danışmanın nasıl olamalıdır en önemlisi işini seven satışa ve kiralamaya sunulmuş alanı iyi bilmeli gayrimenkul hakkında hukuk ve belediye mevzuatları ve müşteri ilişkileri ve en önemlisi bölgeye hakim olması ve bulunduğu çevrede sevilen sayılan kariyer sahibi bilgili ve donanımlı ve güvenilir olması şart dedi.

Taşınmaz ticareti ile ilgili yapılan düzenlemeye göre yetki belgesi olmayan emlakçılar emlak işi yapamayacak. Alım satıma aracılık ve kurumsal sitelerden ilan giremeyecekler diye yasa çıktı bizde Mekan emlak gayrimenkul markası olarak taşınmaz ticaret 1000778 Nolu    belgemizi  tamamladık







Gayrimenkul fiyatlandırması yaparken kira çarpanı dikkate alınır.

Türkiye,nin heryerin,de olduğu gibi durum balıkesir gönen ilçesinde,de aynı Bölgeden bölgeye değişen kira çarpanı bir gayrimenkulün kaç aylık brüt kira geliri ile kendini amorti etmesidir Başka bir deyişle, gayrimenkul satın almak için ödediğiniz parayı, gayrimenkulün brüt aylık kira gelirine bölerseniz, elde ettiğiniz sayı o gayrimenkulün aylık kira çarpanıdır ve Elde ettiğiniz sayıyı 12 ye bölerseniz, yıllık kira çarpanını bulabilirsiniz Ama Türkiye’de genelde aylık kira çarpanı kullanılır diye açıklamalarda bulundu.


Türkiye'de emlak sektörü dijitalleşti

Emlak sektörü günümüzde dijitalleştiğini dile getiren Köstek, böylece internet üzerinden nerede olursanız tek bir tuşla ister kiralık ister satılık gayrimenkul bulma şansının kolaylaştı öte yandan 2018 yılında kurulan Mekan Gayrimenkul, emlak danışmanlarına ve emlak ofislerine çok düşük bedellerle hizmet sağlıyor. Profesyonel iş anlayışının gerektirdiği tüm teknolojik imkanlarını kullanıcılarına sunan Mekan emlak Gayrimenkul, emlaksatıyor ve emlakkıralıyor ismindeki iki yeni emlak uygulamasını hizmete sundu.
"Gayrimenkul bulma şansı kolaylaştı. Hayalindeki evi bulmak isteyen vatandaşlar ilanlara kolayca ulaşabiliyor. Diğer yandan emlak piyasasının önde gelen ilan sitelerini tercih eden emlak ofisleri, alıcıyla satıyıcı buluşturuyor."
Gayrimenkul ilanlarındaki görsellerin kalitesine özen gösteriyoruz
Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, gayrimenkul ilanlarında kaliteli görsellerin kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Eğer konut ilanı veriliyorsa, müşterilerin evin dışına, çatısına, çerçevesinde bakıcağını belirten Tahir Köstek, "Müşteriler bunların ardından dairenin kapısı, iç odaları, yer döşemeleri ve evin tavanlarına da bakar. Daha sonra ise mutfak, banya, salon ve balkon incelenir."

Sadece konut değil tüm gayrimenkul alıcılarının bu detaylara dikkat edeceğini belirten köstek, "Siz de fotoğraf çekerken tüm detayları dahil edin ve doğru görselleri müşterilerinizle paylaşın" diye konuştu.


Satılık veya kiralık afiş nasıl olmalı

Tahir Köstek, satılık veya kiralık gayrimenkul afişlerinin nasıl olması gerektiğiyle ilgili şunları söyledi:



"Bizim önerimiz firmanızın ismini taşıyan logolu ve size özel resimli bir ilan hem müşteriye güven verir hem de sizi birçok kişiye tanıtır. Klasik ilan sitelerinin kurumsal üyelere sağladığı afişleri de kullanabilirsiniz."